ولی اله جغتایی در گفت و گو با بصیرسبزوار با بیان اینکه با گرم شدن هوا زمینه تکثیر و رشد این بیماری در دام ها افزایش پیدا می کند اظهارداشت: ذابحین در کشتارگاه ها و قصابان عامل فروش گوشت اولین حلقه از افراد هستند که در معرض این بیماری قرار دارند و باید در این خصوص مراقبت بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه بیماری تب خون ریزی دهنده کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است تصریح کرد: این بیماری در حیوانات علائم خاصی نداده و در صورت انتقال به انسان است که با تب و لرز و خون ریزی موجب مرگ انسان ها می شود.
جغتایی در ادامه به راههای انتقال این بیماری از حیوانات به انسان اشاره کرد و افزود: گزیده شدن توسط کنه ناقل تماس مستقیم با ترشحات و خون دام های ذبح شده و یا لاشه حیوان ناقل سبب خواهد شد که این بیماری به سرعت به انسان منتقل شده و مرگ وی را منجر شود.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار همچنین با بیان اینکه شهروندان برای تهیه گوشت به مراکز معتبر و دارای مجوز مراجعه کنند تاکید کرد: شهروندان به هیچ عنوان گوشت هایی را که مهر بهداشتی سازمان دامپزشکی روی آن درج نشده است خریداری نکنند.
جغتایی تنها راه از بین بردن بیماری و ویروس را در لاشه های ذبح شده قرار گرفتن گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای منفی چهار درجه سانتیگراد دانست و افزود: خوشبختانه سالن پیش سرد در کشتارگاه سبزوار تمامی دام های ذبح شده را در این سالن و در دمای مورد نیز به مدت ۲۴ ساعت نگهداری کرده و پس از آن برای عرضه به قصابی ها و دیگر مراکز ارسال می کند.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار همچنین در پایان یادآور شد ار ابتدای امسال تا کنون موردی از این بیماری در سبزوار ثبت نشده است.
انتهای پیام