در چند روز گذشته اخباری مبنی بر افزایش تعداد حمله گرگ به روستاها و تلف کردن گوسفندان منتشر شده و به نوعی این افزایش حمله گرگ ها به صورت غیر طبیعی جلوه کرده است که باید در پی علل این افزایش بود.

 

به گزارش بصیرسبزوار،اتفاقی که همواره به عنوان قسمتی از چرخه طبیعی بوده حال نمودی دیگر در بین روستاهای سبزوار و داورزن پیدا کرده و مردم روستا به ویژه دامداران سنتی را به فکر پیدا کردن راه حل انداخته است.

 

ضرب المثل گرگ زاده گرگ شود گر چه با انسان بزرگ شود از قدیم الایام رواج داشته که به ذات و خوی وحشی گری و درنده خویی گرگ اشاره می کند و شاید غفلت از این مفهوم باشد که این  روزه ها باعث شده است تا مشکل حمله گرگ ها و تلف کردن گوسفندان به نوعی بیش از گذشته نمود کرده باشد.

 

صادقی رئیس اداره محیط زیست سبزوار در گفت و گویی با خبرنگار ما با اشاره به افزایش حملات گرگها و نلف کردن گوسفندان این موضوع را اینگونه تحلیل می کند که تفاوت رفتاری اهالی روستا با محیط وحش اطراف یکی از علل های افزایش این حملات شده است.

 

وی بیان کرد: در سالهای گذشته پس از زاد و ولد سگ ها در روستا به طور معمول طوله های جنس ماده به دلیل اینکه در آینده نمی توانستند به عنوان سگ های نگهبان مورد استفاده گیرند توسط انسان ها معدوم شده و  از چرخه طبعیت حذف می شدند.

 

 

 

صادقی ادامه داد: اما با گذشت زمان و ایجاد این فرهنگ که معدوم سازی سگ هاشیوه ای انسانی  نیست این سگ ها در طبیعت رها شده و به صورت سگ ها ولگرد درمی آیند که تبعات بعدی حضور سگ های ولگرد در طبیعت بعد ها دامن گیر انسان ها می شود.

 

رئیس محیط زیست سبزوار با اشاره به اینکه وجود این سگ ها در محیط وحش و بیابان های اطراف روستاها سبب آمیزش آنها با گرگ ها و به وجود آمدن هیبریدی به نام “گرگاس” می شود ادامه داد: این حیوان که از آمیز بین سگ و گرگ  تولید می شود امیخته ای از رفتار سگ و گرگ را دارد و به نوعی ترسی که گرگ ها از انسان دارند را نداشته و در عوض خوی درندگی گرگ ها را با خود دارد که این موضوع سبب می شود تا گرگاس به راحتی به روستاها نزدیک شده و گوسفندان را مورد حمله قرار دهد.

 

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست سبزوار همچنین ادامه داد در برخی از موارد مشاهده شده است که جفت گیری بین گرگ و سگ به صورت عامدانه و با دخالت دامداران با این خیال که گرگاس قدرت تهاجمی بیشتری نسبت به سگ نگهبان داشته و از توانایی بالتری برخوردار است صورت می گیرد غافل از اینکه خوی این حیوان وحشی طغیان کرده و سبب آسیب زدن به انسان و حیوانات دیگری که در نزدیک آن هستند می شود.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر عقیم سازی سگ ها ولگرد روش مناسب و انسانی برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین حیوانی تصریح کرد: با این روش علاوه بر خالص ماندن بانک ژنتیک حیوانات تعداد گرگ زدگی های ناشی از پدیده گرگاس هم کم می شود.

 

 

صادقی در ادامه دلایل متعدد دیگری را برای افزایش حمله گرگ ها را هم برشمرد و افزود: پدیده خشکسالی علاوه برتاثیراتی که بر کشاورزی ها می گذارد سبب می شود  اثرات غیر مستقیمی نیز بر افزایش زاد ولد گرگ ها داشته باشد به گونه ای که با کم شدن منابع غذایی برای حیواناتی نظیر قوچ و میش ها  که به صورت طبیعی غذای گرگ ها هستندتعداد این حیوانات درطبیعت کم شده و سبب می شود تا گرگ ها برای یافتن غذای مناسب به نزدیکی شهر ها و روستا ها بیایند.

 

وی ادامه داد: با حضور گرگ ها در نزدیکی روستاها و همچنین در پی  دفن غیر بهداشتی زباله این حیوانات رو به زباله خواری اورده که منبع غذایی فراوانی برای آنها بوده و با تامین غذا این حیوانات نیز به صورت غریزی اقدام به ازدیاد زاد و ولد م یکنند.

 

صادیقی در ادامه به درخواست برخی از اهالی مبنی بر دفع این حیوانات از طریق کشتار اشاره کرد و افزود: در این روش نیز علاوه بر غیر انسانی بودن به صورت غیر مستقیم بر تعداد گرگ های منطقه خواهیم افزود.

 

وی تصریح کرد: براساس تحقیقات علمی کشتن شدن حیوانات توسط عوامل غیر طبیعی سبب می شود تا حیوان ادامه نسل و حیات خود را در خطر دیده و سعی بر ازدیا نسل خود بیشتر از گذشته داشته باشد.

 

انتهای پیام/