خبر آنقدر تاسف با بود که باعث شود برای پی بردن به کم و کیف خبر بی درنگ به سراغ خانه حمید سبزواری رفته تا ببینند بلایی که از آن با عنوان "خانه حمید سبزواری در سبزوار خوابگاه معتادان شد"صحت دارد یا باز هم شبیه شایعاتی است که قبل از فوت وی در خصوص از دنیا رفتنش منتشر می شد.
به گزارش بصیرسبزوار خبر آنقدر تاسف با بود که باعث شود برای پی بردن به کم و کیف خبر بی درنگ به سراغ خانه حمید سبزواری رفته تا ببینند بلایی که از آن با عنوان “خانه حمید سبزواری در سبزوار خوابگاه معتادان شد”صحت دارد یا باز هم شبیه شایعاتی است که قبل از فوت وی در خصوص از دنیا رفتنش منتشر می شد.
صبح امروز خود را به محل خانه رساندم در نگاه اول می شد حدس زد که خبر منتشر شده پربیراه نبوده و در گام اول اثری از تابلوی خانه موزه حمید سبزواری که همزمان با فوت وی نصب شده نبود.
نبود هیچ قفل و بستی بر در نیز نشان می دهد که رفت آمد به خانه به راحتی برای هرکس امکان پذیر است اما انچه با ورود به خانه با آن مواجه می شویم به هیچ عنوان حس خوبی را در شما ایجاد نمی کند.
قسمتی از خانه پدر شعر انقلاب تخریب شده و در اتاق دیگر نیز ته مانده غذا و وسایلی است که نشان از رفت آمد افرادی است که این مکان را پناهی برای بی سرپناهی خود یافته اند.
جایگاهی که همزمان با فوت استاد سبزواری و به وصیت خود ایشان قرار بود موزه ای برای نگه داری و نمایش آثار این شخصیت بزرگ انقلابی شود در حال حاضر تنها مکانی برای نمایش بی تفاوتی مسئولان و افراد دست اندر کار این موضوع شده است.
رئیس میراث فرهنگی در خصوص وقایع پیش آمده و سرانجام خانه پدر شعر انقلاب اینطور بیان می کند که پس از رحلت قرار بر این شد که مکان تبدیل به خانه موضوع شود و ما نیز منتظر بودیم که ورثه استاد برا ی تعیین تکلیف مالکیت اقدام کنند.
وی ادامه داد: اگرمقرر شود اداره میراث فرهنگی و یا هر اداره دیگری این کار را انجام دهددر گام اول باید مالکیت این خانه به اداره مربوط منتقل شود .
سلیمانی تاکید کرد: متاسفانه هیچ اقدامی از سوی ورثه برای انتقال سند و تعیین تکلیف انجام نشده است.
سلیمانی با اشاره به اینکه در ابتدا باید ارزش ثبتی اثر به عنوان یک اثر معماری تاریخی مشخص شود تصریح کرد: تلاش اداره میراث سبزوار بر این است تا بتواند این خانه را به عنوان یک خانه به جامانده از اواخر دوره قاجار ثبت کند.
سلیمانی در خصوص انچه باید به عنوان محتوی خانه موزه در این محل قرار گرفته شود تاکید کرد: در این خصوص باید هیئت امنایی متشکل از افراد حقیقی و حقوقی ایجاد شود و در مورد آثار و آنچه از ایشان به جای مانده تصمیم گرفته شود.
رئیس اداره ارشاد نیز در مورد اتفاقات خانه حمید سبزواری و همچنین تخریب بخشی از این خانه در اثر بی توجهی افراد مسئول گفت: از ابتدا قرار بود فرهنگسرای آبشار در پارک جانبازان به عنوان مکانی که پیکر استاد سبزواری در آنجا دفن شده است به عنوان خانه موزه استفاده شود و به این دلیل بود که نگاه ها از این مکان به سمت فرهنگسرا آبشار معطوف شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نیز آمادگی برای ایجاد خانه موزه در فرهنگسرای آبشار از سوی اداره ارشاد اعلام شده است تاکید کرد: ایجاد موزه استاد سبزواری در فرهنگسرا نیز مستلزم واگذاری این مکان از شهرداری به اداره ارشاد است .
علی آبادی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر ادعای محسن ممتحنی فرزند استاد سبزواری در خصوص تحویل کلید منزل به اداره ارشاد تشریح کرد: به صرف وجود کلید نمی توان اقدامات مربوط به بازسازی و ایجاد خانه موزه را اغاز کردو این موضوع نیازمند امضای تفاهم نامه ای بین مسئولین و مالکین است.
شاید از همان ابتدای و با مشاهده عدم هماهنگی و تصمیم گیری برای مکان دفن پیکر استاد وتغییر چند باره حدس زدن این موضوع که درموضوع ایجاد خانه موزه هم تعاملی صورت نگیرد و اکنون که یک سال و چهار ماه از فوت وی می گذرد خانه ای که روزی محل پرورش پدر شعر انقلاب بوده ومی توانست مکانی برای پرورش شاعرانی در تراز انقلاب اسلامی باشد امروز با بی توجهی تبدیل به موزه ای شود تا بیشتر نمایشگر بی تفاوتی مسئولین مربوط به هنر انقلاب شود.
انتهای پیام/