معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گفت: تخصیص اعتبار به تنهایی نمی تواند سبب توسعه روستایی شود.

به گزارش بصیر سبزوار، سعید رضا جندقیان در همایش ملی بررسی راهکارهای مدیریت توسعه کارآفرینی روستایی در سبزوار با بیان اینکه تخصیص اعتبار و هزینه به تنهایی نمی تواند به توسعه روستایی منجر شود اظهارداشت: برای هزینه اعتبار باید برنامه ریزی های مبتنی بر روستا انجام گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه برنامه ریزی برای توسعه هر روستا باید مبتنی بر مزیت های موجود در منطقه باشد تصریح کرد: برای توسعه از خود روستا برنامه خواهیم گرفت و در حد مشاوره و هماهنگی بین دستگاهی و تسهیل امور اقدام خواهیم کرد.

 

جندقیان همچنین در ادامه با اشاره دیگراقدامات توسعه ای در روستاها بیان داشت: ارائه تسهیلات کم بهره توسط پست بانک و ترغیب بخش خصوصی برای ارائه خدمات گام موثری برای رشد روستاها است.

 

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور همچنین با اشاره به تعیین شعار سال با عنوان اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: این انتخاب نشان از نیاز کشور به رویکرد جدید در این عرصه است.

 

وحید قربانی مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراها استانداری خراسان رضوی در این همایش با بیان اینکه توجه به مقصد مهاجرت معضلات موجود را حل نخواهد کرد تصریح کرد: برای پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهر و حاشیه نشینی توجه به مبدا مهمترین عامل است.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی  پیامی ر به این همایش ارسال کرد :

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روستاها بخش بزرگی از نظام اجتماعی و جمعیتی است که اهمیت آن در اقتصاد کشور بر کسی پوشیده نیست، گفت: روستایی مظهر خود اتکایی و خودکفایی است و نقش این عزیزان در عرصه های مختلف خدمت رسانی به نظام مقدس جمهوری اسلامی بی بدیل است.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز پیامی به همایش ملی بررسی راهکار های کارآفرینی روستایی ارسال کرد.

در این پیام آمده است : بی شک شناخت دقیق مسائل مربوط به روستاهای ایران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. توسعه و عمران روستایی در چند دهه اخیر همواره یکی از دغدغه های اصلی توسعه در ایران و اکثر کشورهای در حال توسعه بوده است. آنچه امروزه در مورد توسعه در مناطق روستایی مطرح است، توسعه پایدار روستایی است. هدف اصلی توسعه پایدار، تامین نیازهای اساسی، بهبود و ارتقا سطح زندگی برای همه، حفظ و اداره بهتر اکوسیستم ها و آینده ای امن تر و سعادتمندانه‌تر است.

در این پیام آمده است : در این میان کارآفرینی روستایی می‌تواند راهکاری مناسب برای توانمندسازی و ظرفیت‌سازی در مناطق روستایی، دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی با تکیه بر کاهش بیکاری باشد. البته تجربیات سایر کشورها در این زمینه نشان‌می‌دهد که تمرکز بر کارآفرینی روستایی و افزایش اشتغال باید در راستای توسعه همه‌جانبه روستاها اعم از توسعه اجتماعی و فرهنگی رخ‌دهد چراکه رشد و تعالی کارآفرینی مستلزم بستری مساعد و مناسب است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزوده است : بدون تردید با توسعه کارآفرینی و ایجاد شرکت های کوچک کارآفرین، روستاییان به کالاها و خدمات مورد نیاز خود دست می‌یابند و این امر تاثیر زیادی در رشد اقتصادی روستاها و کاهش پدیده مهاجرت به شهرها دارد. روستاها نیز همچون شهرها، مملو از فرصت‌های جدید و کشف‌نشده هستند که کشف و بهره‌برداری به‌موقع از این فرصت‌ها و ایجاد کسب‌ وکارهای جدید و رقابت‌پذیر بر مبنای آن، می‌تواند مزایای اقتصادی چشمگیری برای روستاییان به همراه آورد.

با توجه به این مهم که رهبر معظم انقلاب نزدیک به یک دهه است که در نامگذاری‌های سالانه به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم بر تولید،‌ اشتغال، کار و اقتصاد مقاومتی تاکید دارند، خوشحالیم که در روزهای آغازین سال “اقتصاد مقاومتی؛ اشتغال و تولید”، شهر ملک بیداری ، سبزوار کهن و دانشگاه حکیم سبزواری میزبان همایش ملی توسعه مدیریت کارآفرینی روستایی است، همایشی که بنا دارد با نگاهی علمی و موشکافانه به موضوع ایجاد اشتغال و کارآفرینی در روستاهای ایران بپردازد.

بدون تردید برپایی و استمرار چنین رویدادهایی می تواند ضمن معرفی چگونگی ابعاد مختلف توسعه کارآفرینی در محیط روستایی، با ایجاد هم افزایی فکری  و دست یابی به راهکارهای علمی و اجرایی مفید جهت ایجاد کارآفرینی در کشور کمک های موثر و فراوانی بنماید.

اینجانب ضمن تشکر از تمامی دست اندرکاران و برگزار کنندگان این همایش، توفیق روزافزون همگان را از محضر خداوند متعال خواستارم.

 

انتهای پیام/