معاون تحقیقات معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت وزیر بهداشت گفت: عامل 50درصد از مرگ‌ومیرها در کشور بیماری قلبی و عروقی است.

به گزارش بصیر سبزوار، رضا ملک‌زاده معاون تحقیقات وزارت بهداشت در مراسم افتتاح مرکز مطالعه پایش عوامل مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار بابیان اینکه عامل ۵۰درصد از مرگ‌ومیرها  بیماری‌های قلبی و عرقی در کشور است اظهار داشت: هدف از تحقیقات سلامت در این مرکز پیشگیری از مرگ‌های زودرس در کشور و عوامل مؤثر در ایجاد بیماری است .

 

وی با اشاره به اینکه از ۳۷۶ هزار مرگ که رخ می‌دهد نزدیک به ۵۵درصد ازانها مربوط به سنین زیر ۷۰سال است ادامه داد: اولویت وزارت بهداشت رساندن سن امید به زندگی در جامعه به ۸۰سال است تا بتوانیم جز ۱۰تا ۱۲ کشور اول جهان باشیم.

 

ملک‌زاده بابیان اینکه درمان امری اجباری و اجتناب‌ناپذیر است تأکید کرد: پیشگیری و خود مراقبتی  ازجمله عوامل مؤثر درافزایش عمر است به‌گونه‌ای که سن مرگ در اثر بیماری‌های غیر واگیر را ۱۰سال افزایش خواهد داد.

 

 

وی اولین موضوع در افزایش سن امید به زندگی را افزایش فرهنگ  خودمراقبتی در جامعه دانست و افزود: متأسفانه در تحقیقات به‌عمل‌آمده حجم کالری دریافتی توسط ایرانی‌ها ۳۵ درصد بیش از نیاز است که این موضوع بروز چاقی در بسیاری از افراد شده است.

 

معاون تحقیقات وزارت بهداشت در ادامه کم‌تحرکی را از دیگر عوامل بروز بیماری‌های عنوان کرد و تصریح کرد: حدود ۹۰درصد از ایرانی حداقل تحرک را داشته که این موضوع سبب خواهد شد تا بیماری پرفشاری خون در ۶۰درصد و در ۱۰درصد نیز زمینه ابتلا به دیابت ایجاد شود.

 

ملک‌زاده به اقدامات بهداشتی مناسب در طول انقلاب اشاره کرد و فزود: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های بهداشت در کشورها سن امید به زندگی است به‌گونه‌ای که این رقم برای نوزادانی که در سال ۴۸ متولد می‌شدند نزدیک به ۵۰سال بود در حال حاضر این رقم برای مردان به ۷۷سال و در زنان به ۸۰سال رسیده است.

 

وی همچنین به متوسط بروز سرطان در کشور اشاره کرد و افزود: خوشبختانه نرخ بروز سرطان در کشور ما از متوسط جهانی پایین است.

 

انتهای پیام/