با اعلام شرکت بوئینگ مبنی بر کاهش 40 درصدی تولید بوئینگ 777، مشخص شد چرا این شرکت بر اشتغال‌زایی قرارداد خرید ایران برای آمریکا تاکید می‌کند، زیرا این قرارداد مانع از ضرر بیشتر بزرگ‌ترین تولیدکننده هواپیمای جهان در ایران شد.

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس، پس از اینکه قرارداد ۱۶٫۶ میلیارد دلاری بوئینگ با ایران قطعی شد، این شرکت بیانیه‌ی صادر کرد که به نظر می‌رسید با تاکید بر ۱۰۰ هزار فرصت شغلی که این قرارداد می‌تواند در آمریکا ایجاد کند، سعی در جلب نظر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا داشت.

ترامپ همواره از برهم زدن توافق هسته‌ای و عدم اجازه به بوئینگ برای فروش هواپیما به ایران سخن گفته است.

تنها یک روز پس از اعلام قرارداد با ایران، این شرکت اعلام کرد که تولید هواپیمای دور برد ۷۷۷ خود را کاهش می‌دهد و اکنون دلیل این تاکید شرکت بوئینگ در بیانیه‌اش مشخص می‌شود.

به گزارش سی‌ان‌ان، معاون برنامه بوئینگ ۷۷۷ شرکت بوئینگ اذعان کرده است که اگر قرارداد با ایران منعقد نمی‌شد، میزان فروش سودآورترین مدل هواپیمای تولیدی‌ این شرکت بیش از این کاهش می‌یافت.

درحال‌حاضر، بوئینگ سالانه ۱۰۰ هواپیما از این مدل تولید می‌کند که با این کاهش به ۶۰ فروند در سال یا ۵ فروند در ماه خواهد رسید.

به گزارش رویترز، با این اقدام تولید این مدل هواپیما ۴۰ درصد کاهش می‌یابد.

فایننشال تایمز نیز در این رابطه نوشت، خبر این کاهش تولید درحالی اعلام شده است که این شرکت قراردادی ۱۶٫۶ میلیارد دلاری با ایران در روز یک‌شنبه برای فروش ۸۰ جت از جمله مدل ۷۷۷ به امضا رساند.

در پیامی که از سوی الیزابث لانگ، معاون برنامه بوئینگ ۷۷۷ این شرکت برای کارگران ارسال شده است، آمده است که سفارش این مدل هواپیما در برخی مناطق کاهش یافته است.

وی افزود درحالی‌که توافق با ایران «خبر خوبی» بود و با توجه به اینکه تحویل هواپیماها به ایران‌ایر در سال ۲۰۱۸ آغاز می‌شود، این تصمیم برای کاهش تولید قبلا در قرارداد لحاظ شده است.

وی ادامه داد قرارداد بوئینگ با ایران برای جلوگیری از کاهش تولید هواپیماهای ۷۷۷ کافی نبوده است  و تنها مانع از ضرر بیشتر شده است.

وی ادامه داد: «انتظار می‌رود، برنامه کاهش تولید ۷۷۷، سال آینده اثراتی روی استخدام‌ها داشته باشد… درحالی‌که تعداد دقیق جایگاه‌های شغلی که تحت تاثیر قرار می‌گیرند، مشخص نشده است اما ما تمام تلاش خود را می کنیم که کمترین تاثیر را داشته باشد.»

انتهای پیام/