نزدیک شدن مهر ماه و باز شدن مدارس همیشه با تلخی ها و شیرینی هایی همراه است اما یکی از مهم ترین دغدغه ها برای والدین دانش امموزان تهیه کتاب و نوشت افزار مورد نیاز فرزندان برای یک سال تحصیلی است .
به گزارش بصیر سبزوار،نزدیک شدن مهر ماه و باز شدن مدارس همیشه با تلخی ها و شیرینی هایی همراه است اما یکی از مهم ترین دغدغه ها برای والدین دانش آموزان تهیه کتاب و نوشت افزار مورد نیاز فرزندان برای یک سال تحصیلی است .
لوازم التحریری که در تهیه آن برخی باوسواس بسیار سعی درانتخاب آن دارند و معیار های مختلفی را برای انتخاب تک تک آنها به خرج میدهند .
اما گشت و گذار کوتاهی در دنیای فروش نوشت افزار شما را با طرح ها و نقش های مختلفی روبرو می کند که شاید برای انتخاب هرکدام از آنها نیاز به مشاوری حاذق داشته باشید.
برای دانش اموزان آن هم در سنین ابتدایی مدارس شاید مهمترین ملاک انتخاب طرح نگاشته شده بر روی وسیله باشد، شناختن و معروف بودن شخصیتی که بررروی دفتر نقش بسته است طرح و رنگ و غیر نیز می تواند نقش ایفا کند امام نه در حد آن ملاک اول انتخاب.
با نگاهی به طرح های موجود در بازار به راحتی متوجه می شوید که بیشتر از نقش بسته ها مربوط است به شخصیت های کارتونی و قهرمانانی که هیچ جایگاهی در فرهنگ و منش ایرانی اسلامی نداشته و تنها از طریق رسانه ها داخلی و گاهی اوقات برنامه های ماهواره ای در زندگی فرزندان ما رسوخ کرده اند.
عدم معرفی قهرمانان کشور توسط دستگاهها و رسانه
حامد اشرفی فعال در زمینه فروش نوشت افزار و توزیع کننده در گفت و گو با بصیر سبزوار یکی از علل اصلی در خصوص تمایل دانش آموزان به طرح قهرمانان را معرفی آنها در رسانه عنوان می کند به گونه ای که آشنایی دانش آموزان با شخصیت های کارتونی مانند بت من ،باب اسفنجی و یا قهرمانانی مانند اسپایدر من بسیار بیشتر از قهرمانان واقعی و در دنیای حقیقی هستند.
این فعال زمینه نوشت افزار شخصیت هایی کاتونی را بدون هیچ خلاقیتی می داند که تنها در دوران درماندگی با استفاده از ابزاری خاص و غیر واقعی به حل مشکلات می پردازند وموفق می شوند و این خود بدترین تبلیغ برای یک نوجوان می تواند باشد چرا که اینگونه رفتار سبب القای ناتوانی در آنها شده و تنها وابستگی به وسیله ای با قدرت خارق العاده را حلال مشکلات معرفی خواهد کرد.
اشرفی تمایل نوجوانان را به سمت قهرمانان واقعی در صورت معرفی بسیار بیشتر از این شخصیت ها می داند و شاهد مثال این موصوع را چاپ دفاتری با طرح شهید عباس بابایی می داند و بیان می کند؛ در زمان پخش سریال شوق پرواز با موضوع زندگی شهید عباس بابایی شرکتی اقدام به تهیه دفاتری با طرح جلد این شهید کرد؛معرفی یک قهرمان بومی که با معیار های اسلامی وبا تکیه بر استعدادو توانایی خود به مرحله بالایی از موفقیت در زمینه های مادی و معنوی رسیده بود نه تنها در جامعه تاثیر گذار بود بلکه بیشتر نوجوانان نیز با افتخار از این دفاتر استقبال کردند.
البته این معرفی تنها به این شهید منحصر نبوده وهرگاه شخصیت ها و قهرمانانی ملی مذهبی توسط رسانه ها مطرح شده اند این کشش در بازار به وجود آمده است و این نشان می دهد که شخصیت نوجوان ایرانی بیشتر به سمت قهرمانی از جنس خودش می گردد حال این جا است که باید مسئولین فرهنگی همت کرده و این معرفی را انجام دهند.
بازاری که در دست اجناس چینی است
مشکل مهم تر در بازار نوشت افزار حضور اجناس چینی با طرح های مخنتلف در این بازار است به گونه ای که به گفته برخی از فروشندگان بیش از ۸۰ درصد اجناس چینی است که طرح ها بسیار متنوع ذائقه دانش آموزان را به سمت خود متمایل کرده است.
کلمیشی یکی از توزیع کنندگان لوازم التحریر در سطح شهر است در خصوص این مشکل نظری مشابه دارد.
به نظر وی در بسیاری از اجناس مورد نیاز برای تحصیل از جمله دفاتر تولید داخل بسیار باکیفیت تر از اجناس وارداتی چینی است اما نکته ای که دفاتر چینی را متمایز از دیگر اجناس می کند و تجه ویژه چشم بادامی ها به طرح و شکل جذاب و شناخت ذائقه نوجوانان ایرانی است.
وی قیمت پایین اجناس چینی را دیگر مزیت برای خریداری شدن توسط خانوادها می داند به بیان می کند : طرح جذاب توسط دانش آموز انتخاب شده و قیمت پایین تر نیز همان چیزی که پدر یک خانواده با سه فرزند محصل و یا بیشتر می پسندد.
البته از هرچه بگذریم نبایداز ورود کالای قاچاق نیز در این حوزه غفلت کرد؛ ورود کالای قاچاق به بازار لوازم التحریر با قیمت های پایین تر و مدت زمان طولانی تر بازپرداخت توسط توزیع کنندگان نیز آفتی است بر این بازار.
عدم معرفی قهرمانان و شناخت ذائقه نوجوانان ایرانی توسسط چشم بادامی های فرصت طلب سبب شده الفبای فارسی را نوشت افزاری چینی تمرین کنیم .
انتهای پیام/