مدتی است که در برخی مناسبت های مذهبی و ایام شهدات اهل بیت (ع) شاهد سیاه پوش شدن شهر به شکل زیبا و و قابل تحسینی هستیم پارچه نوشته های بزرگی که با عبارت های مذهبی دیوارهای اماکن مذهبی مانند امام زاده یحیی را می پوشاند و در عرض خیابن های اصلی، شهر را به رنگ ماتم در عزای ائمه در می آورد و چشم عابرین را به خود جلب می کند.
به گزارش بصیر سبزوار،در این روزگار که جای کارهای فرهنگی خالی است و هر از چندگاهی جز همین حرکت های مذهبی و هیئتی کار خاصی دیده نمی شود این نوع حرکت ها به خوبی در یادها می ماند.
سیاه پوشی شهر در این ایام به همت جوانان مذهبی شهر در هیئت مکتب الحسن صورت می گیرد جوانانی که با عشق خود به ائمه و اهل بیت پای کار آمده اند و هر کاری که از دست شان برمی آید برای هرچه پررنگ تر برگزار کردن ایام سوگواری و اعیاد مذهبی کم نمی گذارند.
به بهانه سیاه پوش شدن شهر در ایام شهادت امام جعفر صادق(ع) و فعالیت این هیئت در این زمان مصاحبه ای را با محمدرضا حیدری مسئول تزئینات شهر انجام داده ایم که ماحصل آن در اختیار مخاطبین قرار می گیرد.
فعالیت های هیئت از چه زمانی آغاز شد؟
از سال ۷۸ هیئت مکتب الحسن به همت جوانان شهر به ثبت رسیده و از ابتدا همه قشر غالب جوانان بودن که در هیئت حضور داشتند.
ایده سیاه پوش کردن شهر از کجا آمد و کار چطور شروع شد؟
اینکه کار خاصی را در ایام شهادت انجام دهیم دغدغه اصلی مان بود سبزوار از اول در تاریخ جزء چهار شهر بزرگ شیعه بود و حضور علما و بزرگان شیعه رنگ دیگری به اعتقادات مردم داده است و همیشه مراسمات چه اعیاد مذهبی و چه عزاداری های با شور خاصی برگزار می شده است.
در سال های اول تصمیم بر این شد تا در تمام مراسمات چه عید و چه عزا ایستگاه صلواتی برپا کنیم و از همشهریان پذیرایی کنیم تا به نوعی گام اول را برداشته باشیم؛ چای گلاب ویا شربت را آماده می کردیم و از عزاداران پذیرایی می کردیم.
در فاطمیه دوم سال ۹۴ بود که خانواده یکی از همشهریان با بی اطلاعی نسبت به ایام عزا اقدام به برگزاری مراسم عروسی کرده بود این حرکت در سبزوار و دارالمومنین برای هیئتی ها گران تمام شد؛ازآنجا تصمیم بر این شد تا مراسم عزا را به گونه ای که همه شهر متوجه شوند در چه ایامی هستیم برگزار کنیم.
ایده سیاه پوش کردن شهر را از دوستان هیئتی مان در شهر گرگان گرفتیم ؛گروهی است در گرگان که به این سبک درعزاداری ها شهر را سیاه پوش می کنن و این روش را به شهرهای دیگر هم انتقال می دهند.
چرا این روش را انتخاب کردید؟
این نوع سیاه پوش مردن نوعی کار فرهنگی است وهمه کارها را با مشورت علما انجام می دهیم و در انتخاب احادیث و نوشته ها بسیار دقت می کنیم به عنوان مثال در ایام فاطمیه احادیث فضائل حضرت زهرا را از میدان دروازه عراق تا میدان پست و تلگراف نصب کردیم و در خیابان کاشفی احادیث مربوط به حفظ حجاب را به صورت بزرگ و نمایان کار کردیم.
هزینه های برگزاری مراسم از کجا تامین می شود؟
هیئت حدود ۳۰۰ نفر عضو دارد که هر کدام ما هیانه مبلغی را برای کمک به مراسمات کمک می کنند هر کس در حد توان اما نزدیک به مراسم ها که می شود همت بچه ها بیشتر می شود و با روش های مختلف به جذب کمک های مردمی می پردازند .
روزه استیجاری هم روش دیگری است برای تامین مخارج هیئت به طوری که با قبول روزه گرفتن پول عایدی را نذر مراسم اهل بیت می کنند خلاصه که از روشهای متعدد برای تامین هزینه های استفاده میشود البته این ها همه تصورات ما است چرا که در حقیقت نظر لطف صاحب کرم و هیئت مکتب الحسن به مراسم ها سبب می شود تا همیشه آنطور که باید همه چیز جفت و جور شود.
غیر از مراسم های عزا فعالیت دیگری هم دارید؟
هیئت تک بعدی نیست و در غیر ایام عزاداری هم اقدامات نظیر کمک به نیازنمندان را انجام می دهد و این کمک ها شکلی است که بیش ازیازده خانواده تحت حمایت های مالی هیئت قرار گرفته اند و هر ماه سبد های حمایتی خانوار تهیه می شود و در بین نیازمندان که از قبل شناسایی شدند توزیع می شود.
به عنوان حرف آخر مطلبی اگر هست بفرمایید؟
ما در هیئت خطمان تنها خط ولایت است و گوش به فرمان رهبر هستیم جلسات هفتگی هیئت به بصیرت افزایی می گذرد و با حضور اساتید حوزه بیانات اقا برای هیئتی ها تشریح می شود تا بتوانیم در راه انقلاب قدم برداریم.
انتهای پیام/
خبرنگار
تاریخ : 8 - آگوست - 2016
تیتر مناسب تری هم می شد انتخاب کرد