این روزها شاهد خبرهایی از عقد قرارداد با شرکتهای اروپایی توسط دولت تدبیر و امید هستیم و هرکدام از این خبرها در فضای تبلیغاتی خاص منتشرشده و دولت را به فاتحی تسبیح میکند که توانسته دری بهسوی بازارهای اروپایی و شاید آمریکایی باز کند.
به گزارش بصیر سبزوار،قراردادهایی که پس آزاد شدن پولهای بلوکهشده ایران در آنسوی مرزها بسته میشود در این روزگار که رکود رمق تولیدکنندگان را گرفته و بیکاری آنچنان بازندگیها عجین شده که گویی جداییناپذیر است.
اینکه نوسازی ناوگان هوایی ضرورتی است که کشور با نگاه ویژهای به آن داشته باشد بر هیچکس پوشیده نیست اما در اولویتبندی اقدامات دولت در شرایط رکود ونگاهی به رقم قرارداد خرید ۱۱۸فروند ایرباس از یک شرکت فرانسوی با مبلغ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار( بالغبر ۸۲ هزار میلیارد ) را نمیتوان در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی دانست .
بیشک بازار ایران برای کشورهای اروپایی و امریکا بازاری جذاب و پس از چند سال تحریم مستعد و تشنه خرید است و برای اقتصاد اروپا که بعد از رکود چندساله بهتازگی روی به رونق آورده بازاری بسیار مناسب برای فروش اجناس لوکس و مصرفی خواهد بود.
بیسبب آمریکا نیز موافق رفع تحریمها ایران نبوده آن را عاملی برای عقب نگهداشتن ایران میداند اما تعلیق تحریمهایی که سبب خواهد شد تا جامعه تشنه ایران را بهسوی اجناس خارجی سوق داده شود نهتنها کارخانهها غربی را صاحب بازاری خواهد کرد که نیاز به هیچ تبلیغی برای فروش نداشته و همچنین همان راه نفوذ فرهنگی را از طریق ورود اجناس لوکس و مصرفی باز میکند وآنچنان که در تمامی روند مذاکرات شاهد آن بودیم تحریمها بهصورت کنترلی و تعلیق شده درآمده و هرکجا که لازم باشد و صلاحدید سران غرب باشد به حالت ابتدایی برگشته و بازهمان سناریوی تشنه نگاهداشتن بازار ایران را پیاده خواهند کرد.
دوکارکردی که کالاهای خارجی در کشور خواهند داشت در گام اول سبب سوق پیدا کردن جامعه ایران به سمت مصرفگرایی با ورود کالاهای لوکس به کشور شده و از سوی دیگر چرخ تولید کشور را که توسط رکود از چرخش ایستاده محکمتر در جای خود نگاه خواهند داشت؛چرخی که امید فراوانی برای آزاد شدن پولهای بلوکهشده داشت تا بعد از تزریق آنها با توانی مجدد بتواند در راستای اقتصاد مقاومتی کشور را بهپیش برد تا تحریمها عاملی برای فشار بر کشور نباشند.
البته این رفتار دولت را نیز تا حدی میتوان القای پیروزی و راهیابی ایران با کلید تدبیر به بازارهای جهانی نیز دانست چراکه بعد از به فرجام رسیدن برجام جامعه در انتظار گشایشی در زندگی خواهند بود تا نتیجه ماراتن دوساله دولت را که بیشترین وقت را از دولت گرفته مشاهده کنند و بیشک عقد قرارداد با شرکتها خارجی و یا حضور هیئتهای خارجی میتواند راه گریزی از وعدههای عملی نشده دولت تا امروز باشد؛وعدههایی که صد روز را نشانه رفته بود و چرخیدن چرخ سانتریفیوژ ها را !!
بسیاری از کارشناسان معتقدند که ایران در طی روند مذاکرات و برای به فرجام رسیدن برجم امتیازات فراوانی را بهطرف های غربی داده است و امروزه نیز با حضور مشتاق گروه دولت و امضای قراردادهای و در اختیار گذاشتن امتیازاتی دیگر اشتباه خود را مکرر به اجرا درآورده است.
شتابزدگی دولت تدبیر و امید از یکسو و اشتیاق دولتهای غربی برای تصاحب بازار ایران و رقابت غربیها باهم از سویی سبب امضای قراردهایی شده است که نهتنها اقتصاد مقاومتی را بهپیش نخواهد برد بلکه سد مقاومی نیز در برابر اقتصاد مقاومتی است که به فرموده رهبر معظم انقلاب تنها راه برونرفت از مشکلات اقتصادی کشور است.
انتها پیام/
ققنوس بی بال در اوج آسمان
تاریخ : 17 - مارس - 2016
به قول سبزواری ها،همیشه چاه کن تو ته چاه است