یکی آهنگساز ایرانی دلیل نپذیرفتن عنوان شوالیه از فرانسه را تشریح کرد و گفت: هنر اصیل و عرفانی ایران سنخیتی با تمدن فرانسه ندارد.

به گزارش بصیر سبزوار، حسین علیزاده بعد از ظهر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه شیراز اظهار داشت: سال گذشته پس از عدم پذیرش جایزه شوالیه فرانسه نامه‌ای به مردم فرهنگ‌دوست ایران و  فرانسه نوشتم و دلایل خود را عنوان کردم، اینکه تاکنون سکوت اختیار کرده‌ام بدین خاطر است که نیاز نبود به هرجایی توضیح دهم زیرا در آن یادداشت همه دلایلم به‌روشنی آمد و در آن نامه از اعتقاد و از اهمیتی که به مردم سرزمینم می‌دهم گفتم.

وی افزود: من عاشق مردمی هستم که هویت من نیز از آنها می‌آید و همین نام حسین علیزاده برایم کافی است، من نمی‌خواهم «سرباز فرانسوی موسیقی ایران» باشم و فکر می‌کنم این دلیل به اندازه کافی محکم باشد.

نوازنده شهیر تار و سه تار، موسیقی را در جامعه کنونی ایران دارای حرمت بالایی دانست و خاطرنشان کرد: با اینکه شرایط موسیقی در حال حاضر با انتقادات زیادی روبه‌روست اما باید پذیرفت که شرایط به مراتب مناسب‌تر از وضعیت موسیقی قبل از انقلاب است، چرا که در گذشته کمتر به اهالی موسیقی احترام گذاشته می‌شد و بسیاری از خانواده‌ها تمایلی به حضور فرزندانشان در عرصه موسیقی نداشتند.

علیزاده ضمن اشاره به علاقه همگانی مردم به موسیقی، تصریح کرد: هر پدیده‌ای جنبه‌های مثبت و منفی با خود دارد، اما باید توجه کرد که حتی قرائت قرآن یا مداحی مذهبی خالی از بعد موسیقی نیست.

این هنرمند با اشاره حضور گسترده هموطنان مقیم خارج از کشور در کنسرت‌های خارجی خود ابراز داشت: هموطنان‌ با حضور در کنسرت موسیقی سنتی، بوی ایران را از آن استشمام می‌کنند و چنین علاقه‌ای در بین مهاجرین هیچ یک از کشورها به چشم نمی‌خورد.

گفتنی است محمود دولت آبادی نویسنده معلوم الحال پس از دریافت نشان شوالیه از سوی دولت فرانسه سخنانی را ابراز کرد.

این نویسنده در اظهاراتی قابل تامل در نشستی در بنیاد شعر و ادبیات داستانی گفته بود: بهترین حکومت‌ها حکومتی است که هیچکسی با آنها بیگانه نباشد و من ۳۰ سال است که بیگانه زندگی می‌کنم و کار می‌‌کنم.

مسئله من مهمتر از حکومت‌هایی است که نهایتا ۵۰ سال حکومت می‌کنند./فارس