معاون وزير صنعت، معدن و تجارت و رييس سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي گفت: مجوز احدات شهرك ها و نواحي صنعتي که فاقد توجيه فني و اقتصادي هستند، لغو مي شود.

سید محمد علی سید ابریشمی در نشست گرامیداشت روز صنایع کوچک افزود: در دوره گذشته مجوز احدات و راه اندازی ۲۶۰ شهرک و ناحیه صنعتی بدون مطالعه و بررسی فنی و اقتصادی به تصویب رسیده بود که بیشتر آنها در سفرهای استانی مسوولان دولتی و با درخواست مدیران و دست اندرکاران محلی مصوب شده بود.

 

این مسوول گفت: منطقی و به صلاح نیست که شهرک ها و نواحی صنعتی فاقد توجیه فنی و اقتصادی در کشور مورد احدات قرار بگیرند.

 

معاون وزیر صنعت – معدن و تجارت با بیان اینکه هرگونه مجوز احدات شهرک ها و نواحی صنعتی باید با انجام بررسی های کامل فنی و اقتصادی صورت بگیرد- افزود: در همین راستا- ۴۸ شهرک و ناحیه صنعتی جدید را در فهرست احدات قرار داده ایم.

 

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با تشریح مشکلات صنایع کوچک در سالهای اخیر- از تغییر شدید نرخ ارز به عنوان یکی از مهم ترین آنها یاد کرد و گفت: در چنین شرایطی صنایع کوچک قادر به گشایش اعتبار و تامین نقدینگی نبوده و در تهیه مواد اولیه خود به مشکل برمی خورند.

 

سید ابریشمی در بخش دیگری از صحبت های خود به تسهیلات درنظر گرفته شده برای سرمایه گذاران در شهرک ها و نواحی صنعتی با تلاش و حمایت دولت وهمکاری مجلس اشاره کرد و گفت: با وجود پیش بینی کاهش یکهزار و ۵۷۰میلیارد ریالی بودجه سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی – با دستور وزیر هیچگونه افزایش قیمت در خصوص واگذاری زمین های صنعتی نداشته ایم.

 

وی اظهار کرد: با وجود افزایش نیافتن قیمت ها- برای واگذاری زمین های صنعتی در نواحی برخوردار و غیربرخوردار نیز به ترتیب ۱۰ و ۵ درصد تخفیف قایل شده ایم و مدت بازپرداخت اقساط از سرمایه گذاران را نیز از ۳۰ماه به ۳۶ ماه افزایش داده ایم.

 

این مسوول از قانون رفع موانع تولید به عنوان قانونی مترقی در حمایت از صنعت یاد کرد و گفت : در ماده ۳۱ این قانون معافیت های مالیاتی قابل توجهی برای سرمایه گذاران در شهرک ها و نواحی صنعتی از جمله تاپنج سال از زمان بهره برداری وضع شده است.

 

معاون وزیر صنعت – معدن و تجارت همچنین با اشاره به نامگذاری ۲۱ مردادبه نام روز حمایت از صنایع کوچک – گفت : این روز را باید روز حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی در تولید و صنعت و فرصتی برای کمک بیشتر به رشد و تقویت این بخش از صنایع بدانیم.

 

وی با اشاره به فعالیت صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک – گفت: در گذشته ۱۸۰ میلیارد ریال از سرمایه ۲۱۰ میلیارد ریالی این صندوق ازبین رفته بود اما با تلاش های صورت گرفته سرمایه این صندوق امروز به ۳۲۰ میلیارد ریال رسانده شده است و در کنار آن از ظرفیت صندوق توسعه ملی برای ضمانت سرمایه گذاری در بخش صنایع کوچک استفاده می شود.

 

رییس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی در ادامه یکی از مشکلات واحدهای تولیدی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی را تامین آب – برق وگاز مورد نیاز آنها دانست و گفت: با تصمیم مجلس – شرکت های خدمات دهنده موظف شده اند تا خدمات خود را تا دم درب واحدهای تولیدی بیاورند که امیداریم این اقدام هرچه زودتر عملیاتی و اجرا شود.

 

وی در ادامه از واگذاری اداره ۱۸۹ شهرک و ناحیه صنعتی کشور به بخش خصوصی خبر داد و گفت: این اقدام در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی صورت گرفته است.

 

سید ابریشمی یادآور شد: تعداد شهرک ها و نواحی صنعتی واگذار شده به بخش خصوصی پیش از دولت تدبیر و امید به ۹ مورد می رسید.

 

معاون وزیر صنعت – معدن و تجارت در پایان با اشاره به نرخ ۹ درصدی سودمالیات برارزش افزوده – گفت : با توجه به نقش واحدهای تولیدی در تامین و ارایه این نوع مالیات – انتظار می رود بخشی از این مالیات نیز درکنار ارایه به شهرداری ها و دهیاری ها به شهرک ها و نواحی صنعتی اختصاص داده شود تا آنها بتوانند خدمات مورد نیاز خود را تامین و برآورده کنند.