برپايي سفره هاي ساده افطاري در روستاي «عبدل آباد» بخش هلالي شهرستان جغتاي سابقه چندين ساله دارد. اين سنت حسنه 2 سال است که در ايام ماه مبارک رمضان به طور منظم و با مشارکت تمام روستاييان برگزار مي شود.

هر شب سفره ای بزرگ در مسجد امیر المومنین (ع)این روستا پهن می شود و ۶۰۰ روزه دار با همدلی و همزبانی در کنار یکدیگر افطار می کنند. ۲۵ کیلومتر از شهر جغتای دور می شویم و نزدیک غروب خورشید به روستای ۳۲۴ خانواری «عبدل آباد» می رسیم. همه مردم زن و مرد، پیر و جوان در حال پهن کردن سفره های ساده افطاری برای روزه داران هستند.

 

فرهنگ حسنه

یکی از بانوان این روستا که با شوق خاصی در حال آماده کردن سبزی ها است درباره هدف از افطاری دادن به روزه داران ، می گوید: افطاری دادن به صورت یک فرهنگ حسنه بین مردم این روستا مرسوم شده است و خانواده ها استقبال خوبی از این طرح دارند. به طوری که چند ساعت قبل از اذان مغرب در مسجد حاضر می شوند و در پهن کردن سفره افطاری کمک می کنند.«گلزارکیوانلو» می افزاید: اهمیت این موضوع به حدی است که پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید:«هر فردی که یک روزه دار را افطاری بدهد ثواب آن شامل آزاد کردن بنده و آمرزش گناهانش است.» بیان این روایت اهمیت افطاری دادن مسلمانان را در ماه مبارک رمضان دو چندان می کند.

 

مشارکت همه روستاییان

یکی دیگر از بانوانی که در حال کمک کردن است، خاطر نشان می کند: مردم این روستا مشارکت زیادی در کارهای خیر و مذهبی دارند. همه معتقدند که پهن کردن چنین سفره هایی برکات زیادی برای آنان دارد.«هاجر کیوانلو» می‌افزاید: در ماه مبارک رمضان که هرشب سفره‌های افطاری در مسجد پهن می‌شود،بانوان نقش پر رنگی در آماده کردن سفره ها دارند. یکی دیگر از بانوان میانسال درباره هدف اش از کمک کردن می گوید: هر سال با کمک همسرم که خادم مسجد نیز است،این مکان مقدس را برای استقبال از روزه داران آماده می‌کنیم. «نرگس خاتون فریمانه» تصریح می‌کند: بیشتر خوراکی هایی که در این سفره ها دیده می شود حاصل دسترنج روستاییان است.

 

حضور چشمگیر جوانان

یکی از افرادی که با تواضع و احترام خاصی از روزه داران پذیرایی می کند به حضور جوانان در این کار خداپسندانه اشاره می کند و می افزاید: جوانان و نوجوانان روستا برای آماده سازی سفره های افطاری حضور خیلی چشمگیری دارند. آن ها حتی از بزرگ سالان هم برای پذیرایی از روزه داران پیشی می گیرند.«احمد زاده»با اشاره به تاثیر مثبت فرهنگ افطاری دادن ساده در روستا می گوید: این فرهنگ حسنه حدود ۲ سال است که در این روستا پایه گذاری شده است و حجت الاسلام «هاشمی» از روحانیان مبلغ طرح هجرت ،پایه گذار اصلی این فرهنگ خداپسندانه است.

 

سفره ای به دور از اسراف

یکی از جوانان روستا که در برپایی سفره های افطاری همکاری زیادی داشت می گوید: بر سر این سفره ها فقیر و غنی، بزرگ و کوچک در کنار هم می نشینند و از نعمت های خدا بهره مند می شوند.

«حمید دهقان» تصریح می کند: سادگی، مهم ترین ویژگی این سفره هاست و باید برای ترویج و گسترش آن به خصوص در ماه مبارک رمضان تلاش زیادی کرد.یکی دیگر از روزه داران نیز معتقد است که بهترین سفره افطار، سفره ای است که به دور از تشریفات ، اسراف و چشم و هم چشمی باشد و در راستای اجرای دستورات دینی برای روزه داران پهن شود. «گرامی نیا»ادامه می دهد: هرشب حدود ۶۰۰ نفر روزه دار در این مسجد اطعام می شوند که خیران این روستا برای افطاری دادن از همدیگر سبقت می گیرند. حتی بیشتر شب ها نیز چند خیر به صورت مشترک عهده دار پذیرایی از روزه داران می شوند.

 

منبع: خراسان/