برخی افراد در شورای چهارم دیر زمانی است که با ارائه نظرات و طرح هایی سعی در معرفی افرادی هستند که سابقه مشخصی در عناد با انقلاب اسلامی و آرمان ها و ارزش های آن داشته اند.

به گزارش بصیر سبزوار، صبح دیروز در کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر سبزوار با طرح خرید یک صد جلد از کتاب حسنک وزیری امیر محمود دولت آبادی موافقت شد.

 

گفتنی است شیش نفر از اعضای نه نفر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به این طرح رای مثبت دادند و طرح برای بررسی بیشتر و مصوب شدن به صحن علنی شورا خواهد رفت.

 

پیش از این نیز مهدی مقصودی رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر سبزوار در مصاحبه با رسانه ها گفته بود که  طبق مصوبه ای که در شورای چهارم به تصویب رسیده، این شورا موظف است از هرکتابی که با موضوعات مرتبط با سبزوار نوشته شود، ۱۰۰ جلد خریداری کند.

 

لازم به ذکر است برخی افراد در شورای چهارم دیر زمانی است که با ارائه نظرات و طرح هایی سعی در معرفی افرادی هستند که سابقه مشخصی در عناد با انقلاب اسلامی و ارمان ها و ارزش های آن داشته اند.

 

محمود دولت‌آبادی، با سابقه‌ای فعال در ضدیت با جمهوری اسلامی، به عنوان نماد کانون نویسندگان ایران شناخته می‌‌شود و نقش لیدرگونه‌ای در کانون و جریان ادبی مخالف نظام ایفا می‌‌کند، همواره گزینه‌ی اول در توجه رسانه‌های جبهه‌ی فرهنگی معارض انقلاب اسلامی لحاظ می‌شود و کوچک‌ترین مواضع و فعالیت‌های وی در صدر اخبار فرهنگی کشور قرار می‌‌گیرد که ابن اقدام شورای شهر سبزوار نیز در برجسته کردن نام این نویسنده معلوم الحال بی تاثیر نخواهد بود.

 

محمود دولت آبادی کیست؟

 

محمود دولت‌آبادی فرزند عبدالرسول، در سال ۱۳۱۹، در روستای دولت‌آباد از توابع سبزوار در استان خراسان متولد شد. وی در سال‌های دهه‌ی ۳۰ و ۴۰ با عضویت در گروه تئاتر وزارت فرهنگ و هنر رژیم پهلوی به فعالیت‌های هنری پرداخت و در سال ۱۳۵۲ به استخدام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درآمد.

 

هرچند در کارنامه‌ی دولت‌آبادی، در سال‌های بعد از انقلاب، فعالیت‌ها و تلاش زیادی در راستای براندازی جمهوری اسلامی و مقابله با نظام اسلامی به چشم می‌‌خورد، لکن برابر با مستنداتی که از مصاحبه‌های او موجود است، هیچ فعالیت مبارزاتی علیه رژیم منحوس پهلوی نداشته است و تنها به خاطر یک تئاتر مارکسیستی چند روزی را در زندان به سر می‌‌برد که بلافاصله توبه‌نامه‌ای خطاب به فرح می‌نویسد و آزاد می‌‌شود.

 

وی همچنین اظهارات و بیانیه‌هایی را در دفاع از انقلاب سفید شاه و تعریف و تمجید از رژیم منحوس پهلوی از خود بر جای گذاشت.

 

محمود دولت‌آبادی با شروع فعالیت‌های کانون نویسندگان، در سال ۵۶، به همکاری با آن می‌‌پردازد و بعد از انقلاب نیز نام او همواره جزء افراد ثابت امضاکننده‌ی بیانیه‌های سیاسی نویسندگان علیه جمهوری اسلامی بوده است. عضو کانون منحله‌ی نویسندگان ایران بعد از انقلاب به دفاع از چریک‌های فدایی خلق می‌پردازد و در کنفراس برلین نیز علیه جمهوری اسلامی شرکت می‌‌نماید.

 

حمایت‌های غرب از دولت‌آبادی

 

در دهه‌ی ۸۰، دولت‌آبادی از سوی حامیان غربی بیش از پیش مورد حمایت و تبلیغ قرار می‌‌گیرد که نمونه‌ی آن حمایت‌های انجمن ایران‌شناسی فرانسه در ایران زیر نظر سفارت فرانسه بود که در نهایت به چاپ کتاب «رمان، درخت هزار ریشه»، در نگرشی تحلیلی به آثار دولت‌آبادی (از آغاز تا کلیدر)، منجر شد.

 

این کتاب سعی دارد تا دولت‌آبادی را به عنوان نمادی برتر در رمان مطرح کند لکن ابتذال اخلاقی، تمسخر سنت‌های ملی و مذهبی و در نهایت انگاره‌های دین‌ستیزی محور اصلی آثار اوست.

 

کتاب رمان، درخت هزار ریشه را می‌‌توان در سه محور کلی ارزیابی کرد:

 

  1. هتک عفت و حیثیت عمومی؛

 

  1. قبح‌شکنی از گناهان کبیره؛

 

  1. تشریح زنای محصنه‌ی یک زن.

 

در سال ۱۳۷۹، دولت‌آبادی به اتفاق دیگر همفکرانش به منظور زنده نگه داشتن نام هوشنگ گلشیری، از مبتذل‌نویس‌ترین و منحرف‌ترین نویسندگان معاصر ایران، بنای جایزه‌ی ادبی «بنیاد گلشیری» را می‌گذارند و خود عضو هیئت امنای آن می‌شود.

 

نقش محمود دولت‌آبادی در فتنه‌ی۸۸

 

حمایت‌های بی‌دریغ از دولت‌آبادی، در راستای عناد و مخالفت با نظام اسلامی، موجب شد که او نقش فعالی را در فتنه‌ی عمیق ۸۸ و حوادث مربوط به دهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری ایفا کند.

 

وی، با نگارش هر روزه‌ی مقالات و مصاحبه‌های متعدد با نشریات حامی جنبش سبز و شرکت در نشست‌ها و سخنرانی‌های مختلف، به عنوان یک لیدر سیاسی! فعالیت کرد.

 

دولت‌آبادی، که در ایام فتنه پیوستگی ویژه‌ای با سایر همفکران خود در بخش‌های مختلف فرهنگی و سیاسی داشت، در مراسم پانزدهمین جشن خانه‌ی سینما ضمن اهدای جایزه به اصغر فرهادی، کارگردان فیلم سینمایی «جدایی نادر از سیمین»، به قرائت بیانیه پرداخت.

 

این عضو شرکت‌کننده در کنفرانس منحوس برلین، در بیانیه‌ی خود، از افرادی نام می‌‌برد که همواره در تعارض با ارزش‌های دینی و ملی مردم متدین کشورمان تلاش کرده‌اند؛ افرادی چون: ابراهیم گلستان، امیر نادری، عباس کیارستمی، بهرام بیضایی، ناصر تقوایی، محسن مخلباف و دیگر مخالفین جمهوری اسلامی از سوی دولت‌آبادی به نیکی یاد می‌‌شوند. در ادامه نیز دولت‌آبادی بر نابه‌سامانی‌های اجتماعی بر اساس نوع مدیریت فعلی جامعه تأکید می‌‌کند و تلویحاً به ناکارآمدی جمهوری اسلامی اشاره دارد که نمونه‌ای از آن توسط اصغر فرهادی در فیلم جدایی نادر از سیمین به تصویر درآمده است!

 

حضور دولت‌آبادی و قرائت بیانیه توسط او در مراسم جشن خانه‌ی سینما بازتاب ویژه‌ای در رسانه‌های غربی داشت و البته نکته‌ای که می‌‌بایست به آن توجه داشت و از آن غافل نشد پروژه‌ی مرجع‌سازی از شخصیت دولت‌آبادی است که از سوی دگراندیشان حوزه‌ی ادبیات کلید خورده است و تلاش می‌‌شود از وی شخصیتی مرجع در حوزه‌ی ادبیات ایران معرفی شود!

 

در همین راستا، می‌‌توان به کتاب «شناخت‌نامه‌ی محمود دولت‌آبادی» نوشته‌ی آرش سنجابی از سوی انتشارات مروارید اشاره کرد که موضوع آن درباره‌ی آثار و اندیشه‌های محمود دولت‌آبادی، و شئون زندگی اجتماعی‌ـ‌فرهنگی این نویسنده است.

 

امروزه اظهارات و اقدامات محمود دولت‌آبادی، به عنوان چهره‌ی شاخص کانون منحله‌ی نویسندگان ایران، انعکاس گسترده‌ای در نشریات و رسانه‌های اپوزیسیون نظام و البته حمایت عوامل غربی قرار دارد تا ضمن حفظ فسیل‌های به جا مانده از اندیشه‌ی سکولار در عرصه‌ی ادبیات، اسطوره‌ای ماندگار از نویسنده‌ای دین‌گریز بسازند…

 

انتهای پیام/