دشمنی آمریکا و هم پیمانانش با ایران و اینکه منافع آنان همواره در عدم پیشرفت ایران بوده را نباید از یاد برده و این نکته که غرب همیشه تلاش خود را در جهت حفظ تحریم ها و پایین نگه داشتن فعالیت های هسته ای ایران در نازل ترین سطح خواهند بود.
به گزارش بصیر سبزوار، اولین ومهم ترین نکته در توافق خوب حفظ خطوط قرمز نظام از سوی تیم مذاکره کننده است که رئیس جمهور کشور بارها و به صراحت آن را بیان کرده که زیر بار توافق بد نخواهیم رفت و از آنجایی که هدف آمریکا از ابتدای پیروزی انقلاب ضربه زدن به هرشکل به نظام جمهوری اسلامی است سعی خواهد کرد تا شرایط مورد قبول خود را در توافق بگنجاند و بعد از آن اقدام به امضای توافقنامه کند.
در مدت دوسالی که تیم مذاکره کننده دولت تدبیر سعی در حصول توافق داشته چندین بارر تا نقطه توافق رسیدیم اما چه شد که توافق نهایی حاصل نشد و کار به صدور بیانیه هایی مشکوک رسید شاید عدم رسیدن آمریکا و متحدانش علی الخصوص رژیم صهیونیستی به اهدافشان مانع از ایجاد یک توافق شده است.
حال با تمام شدن مهلت ضرب الاجل همگان منتظرند که این توافق به نقطه سرانجام رسیده و حاصل زحمات دوساله تیم دولت تدبیر و زحمات مذاکره کنندگان در ادوار گذشته در توافق نهایی نمایان شده و همگان ببیند که آیا دستاوردهای هسته ای ایران در آن حفظ شده یا نه؟
مورد دیگری که ذهن اغلب جامعه را به خود مشغول کرده اینست که علی رغم زحمات تیم مذاکره کننده هسته ای کشور ،کشورهای مذاکره کننده روبروی ایران نیز تمام سعی و تلاش خود را انجام خواهند تا بتوانند امتیازات ایران را کمتر و کمتر کرده و سد راهی جلوی پیشرفت هستهای ایران باشند.
از حیث مذاکراتی نیز خطوط قرمزی که آمریکاییها به طور پنهان برای خویش مقرر کردهاند، به هیچوجه امکان جمع شدن با خطوط قرمز ایران را ندارد. خروجی راهبردی این مذاکرات قابل تحریف نیست. خروجی ۲ سال مذاکره این است که راهبرد آمریکا درباره ایران بسیار خصمانهتر از گذشته و دشمنی آن عیانتر شده است. هر تلاشی برای تحریف این پیام راهبردی به شکل اعلام یک توافق، به سرعت شرایطی فوقالعاده خطرناک خلق خواهد کرد.
دشمنی آمریکا و هم پیمانانش با ایران و اینکه منافع آنان همواره در عدم پیشرفت ایران بوده را نباید از یاد برده و این نکته که غرب همیشه تلاش خود را در جهت حفظ تحریم ها و پایین نگه داشتن فعالیت های هسته ای ایران در نازل ترین سطح خواهند بود.
رفتار تیم دیپلماسی ما باید به گونه ای باشد که طرف مقابل مجاب شود که خطوط قرمز نظام و حذف تمامی تحریم ها برای ایران یک اصل بوده ودر غیر این صورت نباید به توافق دل خوش دارد چرا که توافق نکردن برای ملت ایران جای بسی تشکر از تیم هسته ای دارد تا اینکه توافقی صورت گیرد که درآن حقوق حقه ملت به رسمیت شناخته نشود وخنده شادی بر لبان دشمنان ایران نقش بندد.
رد شدن متن توافق بد از سوی تیم مذاکره کننده هسته ای ونرسیدن آن به ایران نشان از جرات، امانتداری، غیرت و تدین تیمی خواهد بود که مقام معظم رهبری آنان را فرزندان ملت خوانده اند.
حال باید دید که اگرشرایط توافقی که مد نظر غربی ها است در مذاکرات پیروز شود آیا دولت جرات گفتن نه و پایان مذاکرات را دارد و یا آنرا در جهت حفظ منافع حزبی خود قبول کرده و سعی خواهد کرد مذاکرات را با ژستی قهرمانانه به پایان ببرد.
البته نباید این نکته را نیز فراموش کنیم که نپذیرفتن توافقی که ضامن حفظ حقوق هسته ای باشد و در آن رعایت خطوط قرمز نظام صورت نگرفته باشد از سوی تیم مذاکره کننده ایرانی حرکتی پیروزمندانه در جهت استقلال کشور خواهد بود و ملت نیز با عدم توافق با این شرایط راضی تر خواهند بود.
یادداشت: مرتضی بیدخوری
انتهای پیام/