نمونه بارز این نقاط ضعف در بین مردم شهرستان داورزن بسیار مشهود است و درد دل مشترک مردم این منطقه نشان از عدم رسیدگی مسئولان امر است به نحوی که رشد خدمات درمانی آن در یک مقایسه از خدمات درمانی ۲۵ سال پیش بسیار کمتر بوده و متاسفانه مدت مدیدی است که از صبر و حوصله مردم داورزن سوء استفاده شده و هیچگونه رسیدگی به آن نمیشود.
یکی از اهداف مهم دولتها رساندن جامعه به سلامت مطلوب است و هر دولتی به نحوی برای این مهم در اقصی نقاط کشور با اجرای برنامههای کلان سعی در بهبود نظام سلامت کشور دارد.
بر کسی پوشیده نیست که از اهداف بزرگی که تاکنون در دولت تدبیر و امید به آن پرداخته شده است برنامه ریزیهای کلان بهداشت و سلامت بوده به گونه ای که موفقیتهای بزرگی در خدمت به مردم نمایان است.
در این میان آنچه مغفول مانده سلامت شهرنشینان شهرهای کوچک و روستائیان است که ضعف مدیریت در آن به وضوح دیده میشود.
موقعیت استراتژیکی شهرستان داورزن در مسیر جاده بین المللی که با فاصله ۱۸۵ کیلومتری شاهرود و ۷۵ کیلومتری سبزوار واقع شده است و طبق اعلام مسئولان بیشترین آمار حوادث رانندگی در این مسیر اتفاق میافتد، نیازمند مراکز درمانی و وجود پزشکانی است که بتوانند در طول شبانه روز به مراجعین خدمات دهی داشته باشند.
اما با توجه به این موقعیت حساس و لزوم استقرار سیستم درمانی شبانه روزی، این مرکز از حداقل شرایط استاندارد شغلی برخوردار بوده، و همچنین موجب نارضایتی پرسنل این مرکز است که عوارض آن موجب ناکارامدی و کاهش سطح خدمات درمانی و بهداشتی و بطور کلی افت شاخصهای درمانی و بهداشتی این شهرستان شده است.
با استقرار شبکه بهداشت و درمان در سال ۹۲ بارقه امیدی به مردم داده شد تا شاید مشکلات این مرکز مرتفع شود.
اما با ابراز تأسف باید گفت: نه تنها استقرار شبکه بهداشت و درمان دردی را دوا نکرد بلکه مشکلات افزون تر شد و این شهر یک مرکز درمانی و دو پزشک خصوصی در شیفت صبح و عصر را دارد که نداشتن امکانات پزشکی را بهانه قرار داده و فقط ویزیت میکنند.
یکی از مسئولان اداره ای در داورزن که نمیخواست نامش فاش شود به خبرنگار خراسان گفت: من ساکن این شهر هستم و متاسفانه دوبار کودکم دچار تب شده که با در بسته درمانگاه روبرو شدهام.
خانم فقیهی نسب نیز گفت: بیمه تأمین اجتماعی هستم و در ساعت اداری برای درمان به مرکز درمانی داورزن رفتم و با بداخلاقی پزشک روبرو شدم که چرا باداشتن دفترچه تأمین اجتماعی به پزشک خصوصی مراجعه نکردهام.
خانم همتی همچنین به دفترچه تأمین اجتماعی خود اشاره میکند و میگوید: توسط پزشک مرکز درمانی برایم آزمایش نوشته شد و بعداز گرفتن پاسخ آن از آزمایشگاه، دوباره به مرکز درمانی مراجعه کردم که بنده را به پزشک خصوصی ارجاع داد.
همشهری دیگر داورزنی میگوید: ۲۲ سال پیش مرکز درمانی داورزن مجهز به دندانپزشک با تمام تجهیزات، دو پزشک مجرب شبانه روز، آزمایشگاه مجهز و زایشگاه بود که اکنون خبری از آن نیست و وضعیت این مرکز درمانی روز به روز اسف بار تر میشود.
مجتبی همتی مقدم در ادامه افزود: بارها اتفاق افتاده است که برای مراجعه به پزشک باید ۱۵۰ کیلومتر راه رفت و برگشت را طی کرد و به سبزوار برویم و تا پاسی از شب را در اتاق انتظار پزشکان معطل شویم.
محمدرضا داورزنی میگوید: شبی برای درمان به این مرکز درمانی مراجعه کردم که با برخورد تند سرایدار مواجه شدم و پزشک نیز به محل کار نیامد و به صورت تلفنی با سرایدار دارو تجویز نمود.
یکی از کسبه محلی نیز اظهار داشت: مغازه من روبروی این مرکز درمانی است و همه روزه به نحوی شاهد نارضایتی مردم و مراجعین هستم.
علی ارشادی مهر ابراز داشت: اغلب بیماران به ویژه در بعدازظهرها با بی مهری این مرکز روبرو هستند.
حمید رحمان نیز با ناراحتی گفت: دوشب پیش فرزندم با دوچرخه با خودرویی تصادف کرد که از ناحیه پیشانی دچار آسیب شد و برای درمان به این مرکز رفتیم و پزشک اظهار کرد دستکش استریل نداریم و برای سه عدد بخیه بدون معرفی نامه ما را به سبزوار ارجاع دادند.
رضا جمالی نیز افزود: چند شب پیش تعدادی از مراجعین به نشانه اعتراض قصد قفل زدن درب این مرکز درمانی را داشتند که میانجیگری رئیس شورای شهر مانع این امر و وی قول پیگیری و رساندن پیام مردم به مسئولان شد.
حجت الاسلام مداحی امام جمعه داورزن نیز بارها به مشکلات بهداشت و درمان داورزن اشاره میکند و در سخنان خود میخواهد تا مسئولان تلاش کرده و رسیدگی به بیماران را تقویت کرده و مبحث دارویی را حل کنند.
اغلب مردم داورزن نیز شخصیت پزشک را درمانگر میدانند اما متاسفانه از برخوردها و بد اخلاقیهای پزشکان درمانگاه، به ویژه از تنها داروخانه شهر شکایت دارند.
فرماندار داورزن نیز در جلسات متعدد از مسئول شبکه بهداشت و درمان خواست به مشکلات بهتر رسیدگی کند.
در سفرهای مدیران عالی رتبه کشور به این شهرستان از جمله دکتر رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور و دکتر رشیدیان استاندار خراسان رضوی مشکلات حوزه سلامت در این منطقه بارها توسط امام جمعه، فرماندار و نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهرستان بازگو و قول پیگیری نیز داده شد. اما به جرات میتوان گفت: وضعیت بهداشت ودرمان داورزن هر روز بدتر دیروز شده است.
نمونه بارز این نقاط ضعف در بین مردم شهرستان داورزن بسیار مشهود است و درد دل مشترک مردم این منطقه نشان از عدم رسیدگی مسئولان امر است به نحوی که رشد خدمات درمانی آن در یک مقایسه از خدمات درمانی ۲۵ سال پیش بسیار کمتر بوده و متاسفانه مدت مدیدی است که از صبر و حوصله مردم داورزن سوء استفاده شده و هیچگونه رسیدگی به آن نمیشود.
متاسفانه برای مسائل پیش رو هیچگونه جواب منطقی از جانب مدیران داده نشده و مشکلات زیادی را در این زمینه بوجود آورده است.
شاید نبودن درک دقیق از کمبودها به علت عدم سکونت مدیران در منطقه یکی از دلایلی باشد که نبود امکانات و رسیدگی به مشکلات مردم از چشم مسئولان دور مانده است.
از نکات قابل توجه اینست که مسئولان امر بر این امور آگاهی کامل داشته و متاسفانه فقط با وعده و وعید بدون عمل و انجام کاری قول پیگیری میدهند به نحوی که نه تنها مردم از اقوال مدیران نا امید شدهاند بلکه این گزارش درد مردمی بود که بازگو شود و خبرنگار خراسان نیز گفتگو با مدیران را مثمرثمر ندانست.
بیش از ۸۰ درصد مدیرانی که پستشان را مدیون وجود این مردم هستند و باید در میان مردم و با مردم باشند اما متاسفانه این از ما بهتران با خودروهای زیبا و منحصر پلاک قرمز بعد اتمام شیفت اداری راهی شهر سبزوار میشوند تا از کمبودها و دغدغههای این شهر محروم و به قول کارشناسان برخوردار (!) بدور باشند.
منبع: خراسان/