شايد تئوريسینهاي اصلاحات با نگاه به عملكرد دولت تدبير و اميد رسيدن به كرسي هاي مجلس و دولت مطلوبشان را بعيد به نظر ميدانند و با دست گذاشتن روي وزرايي با منش متفاوت سعي دارند براي وقايع پيش روي كشور به نحو مناسبی مهره چيني کنند.
چند روزی است که در محافل سیاسی و خبری کشور در ارتباط با ایجاد تغییر و ترمیم کابینه در دولت یازدهم اظهار نظرهای متفاوتی میشودو هر چند این اظهارات از سوی مدعیان طرفداری از دولت اعتدال مطرح شده ولی با واکنش های متفاوتی از سوی دولتیون روبه رو شده است.
سخنگوی دولت یازدهم روز گذشته در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر شایعه تغییر در کابینه تدبیر و امید اظهار داشت: من از تعداد وزرا و استاندارانی که قرار است تغییر کنند اظلاعی ندارم ولی هر گونه تغییر که در راستای بهبود عملکرد دولت باشد قابل پذیرش است و این اقدام برای تقویت کابینه امری معمول است.
این بحث روزهای گذشته از سوی حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهور مطرح شده بود و پس از واکنش ها به این سخنان اشنا اظهارات خود را پس گرفت و انجام این کار را به دولت واگذار کرد. اما با نگاهی به گذشته می بینیم که کلنگ تغییر و ترمیم در کابینه دولت یازدهم برای نخستین بار توسط سعید حجاریان و سپس حسین مرعشی زده شده است.
سعید حجاریان در تابستان سال ۹۳ در ارتباط با این موضوع در مصاحبه با یک نشریه اصلاحات طلب گفته بود: به نظر من در حوزه هایی که پاسخگویی لازم صورت نگرفته کابینه با نهایت ظرافت نیازمند ترمیم است. به عبارتی دیگر روحانی باید دست به پالایش نیروهایش بزند.
حسین مرعشی نیز یک ماه پس از سعید حجاریان در یادداشتی در روزنامه اعتماد ملی نوشت: به نظر من رییس جمهور با تجربه یکساله ای که دارند باید ترمیم آرامی را در کابینه و همراهان خود که متناسب با نیازهای روز هستند اعمال کنند.
با نگاه به این اظهار نظر ها و با چیدمان این سخنان مشخص می شود که در همان ابتدا تغییر وزرایی مدنظر حامیان دولت قرار گرفته که شاید خوی اصولگرایی در رفتارشان مشاهده شده و این کار دست و پا زدن اصلاحات چی ها را برای سهم خواهی بی چون چرا از این کابینه می رساند.
شاید تئوریسین های اصلاحات با نگاه به عملکرد دولت تدبیر و امید رسیدن به کرسی های مجلس و دولت مطلوبشان را بعید به نظر میدانند و با دست گذاشتن روی وزاریی با منش متفاوت آنها سعی در مهره چینی مناسب برای وقایع پیش روی کشور هستند. حال اینکه همین اشخاص با هر تغییر در دولت گذشته علم مخالفت برداشته و تغییر و ترمیم در کابینه را نشانه دولتی بی ثبات می دانستند.
تغییر و ترمیم در کابینه هر دولت نه تنها بد نیست بلکه بسیار امری پسندیده و مناسب در جهت رشد و پویا تر شدن دولت خواهد بود و با استقبال نخبگان و عموم مردم نیز روبه رو می شود. ولی باید به این نکته دقت کرد که نباید با نگاه سیاسی به مقوله کار برای مردم در قوه ای که وظیفه اش اجراییات است نگاه کرد و می بایست افرادی شامل این تغییر شوند که عملکرد نامناسب تری در بهبود وضعیت کشور داشته اند.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا دولت اعتدال تحت فشار اصلاح طلب های رادیکا قرار خواهد گرفت و یا با منش واقعی اعتدال گرایانه و به دور از خواسته های سیاسی کابینه خود را ترمیم خواهد کرد؟؟؟؟
ایمان ملکوتی نیا/