آن چیزى که ما از محیط دانشجویىمان انتظار داریم، پیشرفت علم، پیشرفت اندیشه سیاسى، عمق اندیشه دینى و ایمان دینى، عمق معرفت دینى و روشنبینى دینى، دستیافتن به قلمروهاى جدید، هم در زمینه علم، هم در زمینه سیاست، هم در زمینه معرفت دینى در محیط دانشجویى است.
به گزارش بصیر سبزوار، از زمانی که قطار دولت تدبیر و امید در ایستگاه دانشگاه های سبزوار توقف کرده و مدیران دولت احمدی نژاد را جابجا کرده است، شاهد روند نزولی رشد سیاسی دانشجویان در دانشگاه های این دیار کهن علم و فرهنگ و سیاست کشور هستیم.البته چیز بعیدی به نظر نمیاد و این مدیران راه مدیر اعتدال را پیش گرفته و مانند او به هیچ کس اجازه عرض اندام در برابر فضای دانشگاه نمیدهند و هرباره نشستهای بصیرت افزایی که توسط تشکل های دانشجویی به منظور رشد و آگاهی سیاسی دانشجویان برنامه ریزی میشود را با توجیه های واهی برهم زده اند.
لغو سخنرانی سعید قاسمی و دکتر امین کوشکی کارشناس مسائل سیاسی در دانشگاه آزاد اسلامی، لغو مناظره دکتر سلیمی نمین و سخنرانی مهدی کوچک زاده در دانشگاه حکیم سبزواری و…..خود نمونه هایی است تا کنون در دانشگاه های به اصلاح قطب سبزوار از سوی مدعیان اعتدال به نمایش گذاشته شده است.
مسئولین دانشگاه ظرفیت نقد را ندارند…
مرتضی یزدان مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار با انتقاد از عملکرد مسئولین دانشگاه گفت: جریانی که سال های دور و در زمان دولت آقای احمدی نژاد در خقان کاری به سر می برد ، با سردر آوردن سعی در انتقام جویی از بچه های ارزشی دانشگاه ها میکند.
وی با بیان اینکه با نگاه به سخنان مقام معظم رهبری در باب فضای نقد و برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها به رویه غلط مسئولین دانشگاه پی میبریم، افزود: آنهایی که ادعای کار علمی میکنند باید بیش از دیگران تحمل ارای مخالف را داشته باشند.
یزدان با اشاره به لغو سخنرانی سردار سعید قاسمی و دکتر کوشکی از سوی هیات رییسه دانشگاه، ادامه داد: هنوز برای بنده و سایر دوستان بسیج دانشجویی جای سوال است که سعید قاسمی یا دکتر کوشکی چه مطلبی را بیان میکنند که تعدادی تحمل شنیدن سخنانشان را ندارند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار تصریح کرد: کاش این موارد خاص میهمانان دعوت کننده می بود، چرا که چند روز گذشته یکی از دوستان ما به دلیل انتقاد از رییس دانشگاه در رابطه با کاهش رشد علمی دانشگاه به کمیته انضباطی احضار شده است.
وی با انتقاد از حذف نماینده تشکل های دانشجویی در شورای فرهنگ دانشگاه بیان داشت: مقام معظم رهبری در جایی فرمودند(تشکلهای دانشجوئی فرصتی هم برای دانشجو ایجاد میکند برای کار دستهجمعی. و من به کار دستهجمعی اعتقاد دارم و این را یک نیاز دانشجو میدانم) و سوال ما از کسانی که این اقدام را مرتکب شده اند این است که آیا یک طرفه تصمیم گرفتن جایی برای کار دانشجویی باقی می گذارد؟
مسئولین نظرات رهبری را مطالعه کنند….
داوود پژوهان فعال دانشجویی دانشگاه حکیم سبزواری نیز در ارتباط با روند لغو سخنرانی ها و مناظره ها در دانشگاه ها گفت: نظر من این است که مسئولین امر مایل نیستند روشنگری و مطالبه از سوی دانشجو یا فرد دیگری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه این امر برخلاف نظرات رهبر انقلاب است، افزود: در زمان تصدی دکتر حدادنیا به ریاست دانشگاه وی در جلسه ای که با فعالین فرهنگی و تشکل های دانشجویی داشت گفته بود که نباید از دیوار احزاب در دانشگاه بالا برویم که حرف بسیار درستی است.ولی با نگاه به عملکرد ریاست دانشگاه در طول این مدت می بینیم که دکتر حداد اولین نقض کننده سخنان خود بوده است.
وی با اشاره به گلایه های تشکل های دانشجویی در نبود فضای نقد در دولت قبل ادامه داد: خود دوستان طرفدار دولت اعتدال امروز شاهد آن هستند که نه تنها این فضا باز نشده است بلکه کارشکنی های کودکانه ای نیز در برخی موارد با آنها صورت گرفته است.
با نگاه به این سخنان و مشاهده اتفاقات صورت گرفته در دانشگاه های سبزوار خوب است یک بار دیگر هر چند برای تذکر به مسئولین دانشگاه های دیار سربداران نکاتی را متذکر شویم.
آقایان مسئول یادتان نرود که رهبر انقلاب در ارتباط با خواسته خود از محیط های دانشجویی اینگونه میفرمایند که: آن چیزى که ما از محیط دانشجویىمان انتظار داریم، پیشرفت علم، پیشرفت اندیشه سیاسى، عمق اندیشه دینى و ایمان دینى، عمق معرفت دینى و روشنبینى دینى، دستیافتن به قلمروهاى جدید، هم در زمینه علم، هم در زمینه سیاست، هم در زمینه معرفت دینى در محیط دانشجویى است، البته به کمک راهنمایان هر بخشى. شما براى کار علمى باید استاد داشته باشید، براى کار معرفت دینى باید استاد داشته باشید، براى کار سیاست هم همینجور است. کار را شما مىکنید، او راهنمایى مىکند. دانشگاه ما و محیط دانشجویى ما بایستى در همه این عرصهها پیشرفتهاى حقیقى و چشمگیرى کند و این پیشرفتها را انشاءالله خواهد کرد.
سخنی که شاید خطاب به دانشجویان باشد ولی در حقیقت گفته اصلی آن شما سکانداران عرصه تعلیم و تربیت خواهید بود.
یا جای دیگری در ارتباط با فضای رشد سیاسی دانشگاه ها گفته اند: (چیزى که) من همیشه در مواجهه با دانشجویان، روى آن تکیه مىکنم، «پیداکردن قدرت تحلیل مسایل و جریانهاى مهم کشور» است. سیاست در دانشگاهها – که بنده همیشه روى آن تأکید کردهام – به این معنا است. ما دو کار سیاسى داریم؛ (یکى) سیاستزدگى و سیاستبازى است. این را من به هیچ وجه تأیید نمىکنم؛ نه در دانشگاه و نه در بیرون دانشگاه، به خصوص در دانشگاه. یکى هم سیاستگرى است، یعنى حقیقتا فهم و قدرت تحلیل سیاسى پیداکردن که یکى از وظایف تشکلهاى دانشجویى این است.
بسته شدن فضای دانشجویی نه تنها شما را به سود و آرامش نمیرساند بلکه جامعه را دچار مشکل بزرگی بنام خفقان فکری و حرفی خواهد کرد که رهبری اینگونه میفرمایند: آزاداندیشى جایش توى تلویزیون نیست؛ آزاداندیشى جایش توى جلسات تخصصى است، مثلًا فرض کنید در زمینه فلان مسأله سیاسى، یک جلسه تخصصىِ دانشجویى بگذارید؛ دو نفر، پنج نفر، ده نفر بیایند آنجا با همدیگر بحث کنند، این مىشود آزاداندیشى. همین جور، بحث سر معارف اسلامى است؛ همین جور، بحث سر تفکرات مکاتب گوناگون جهانى است؛ همین جور، بحث سر یک مسأله علمى است. بنابراین جلسه باید جلسه تخصصى باشد؛ و الّا توى جلسات عمومى و در صدا و سیما دو نفر بیایند بحث کنند، آن کسى که حق است، لزوماً غلبه نخواهد کرد؛ آن کسى غلبه خواهد کرد که بیشتر عیّارىِ کار دستش است و مىتواند بازیگرى کند.این کرسىهاى آزاداندیشى که ما عرض کردیم، پیشنهاد کردیم در دانشگاهها و در حوزهها به راه بیفتد، مىتواند یک جریان سیال فکرىِ بسیار باارزشى را در جامعه به راه بیندازد.
در انتها باید گفت که امیدواریم با مطالعه دقیق نظرات رهبری و خواسته ایشان از فرماندهان جنگ نرم شاهد دانشگاه هایی با رشد علمی، فرهنگی و سیاسی باشیم.
انتهای پیام/
امیر مسکنی
تاریخ : 27 - می - 2015
ایشالا هم کوچک زاده بیاد هم زیباکلام (صادقشون) اون وخ تعادل حفظ میشه…