دومین غسالخانه و سردخانه بزرگ استان خراسان رضوی در آرامستان بهشت رضوان سبزوار بااعتبار ۴۵۰ میلیون تومان ساخته شد. این غسالخانه و سردخانههای آنهم زمان با هفته سبزوار افتتاح شد.
محمدعلی طالبی، شهردار سبزوار در آئین افتتاح این پروژه گفت: با افتتاح غسالخانه و سردخانه بهشت رضوان، حلقه مفقوده ستاد بحران در سبزوار تکمیل شد. امیدواریم اتفاقی نیفتد اما مدیران باید همیشه آماده باشند و پیشبینیهای لازم را برای مواقع بحرانی انجام دهند.
وی در ادامه گفت: سازمان آرامستان های شهرداری سبزوار بهعنوان یکی از سازمانهای خوب و فعال شهرداری توانسته علاوه بر ایجاد تأسیسات و ساختمانهای مختلف در آرامستان رضوان اقدامات خوبی درزمینهٔ درختکاری در این مجموعه داشته باشد بهنحویکه این مجموعه یکی از باغستانهای خوب در آینده خواهد بود و چهبسا بتوان تفرجگاهی هم در منطقه داشت.
طالبی معضل اصلی آرامستان جدی سبزوار را تا مین آب دانست و گفت: با توجه به اینکه هنوز نمیتوانیم از چاه آب منطقه استفاده کنیم روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای آب مصرفی آرامستان هزینه پرداخت میکنیم.
حسین کارگری، از اعضای شورای اسلامی شهر نیز با اشاره به تدفین ۱۴۰ نفر در آرامستان جدید گفت: دو سردخانهای که امروز افتتاح شد در شرایط بحرانی ظرفیت نگهداری ۱۰۰۰ جسد را دارد و خودرو جدیدی نیز که سازمان آرامستان ها خریداری کرده است در حالت عادی ۳ و در شرایط اضطرار قابلیت حمل ۶ جسد را بهصورت همزمان دارد.
وی با اشاره به رعایت زمانبندی در ایجاد غسالخانه بهشت رضوان گفت: مهمترین اصل در این پروژه این است که همه طراحیها و کارها بر اساس اصول فنی ایجادشده است و با زحمات مدیریت سازمان پسماند و تلاشهای پیمانکار غسالخانه بهصورت دقیق در زمانبندی پیشبینیشده ساخته و تحویل شد.
رئیس سازمان ارامستان های شهرداری سبزوار نیز در گفتگویی با اشاره به کامل شدن ظرفیت ارامستان فعلی سبزوار گفت: با توجه به تکمیل ظرفیت آرامستان فعلی، شورا و شهرداری سبزوار، آرامستان رضوان را به مساحت یکصد هکتار پیشبینی کردند که در حال حاضر عملیات قطعهبندی و آمادهسازی ده هکتار آن بهمنظور دفن اموات انجامشده است.
علی دلبری با توضیح این نکته که بهمحض حل مشکل آب سریعاً به آرامستان جدید نقلمکان میکنیم، گفت: دو مشکل برای نقلمکان به ارامستان جدید داشتیم که یکی بحث غسالخانه و دیگری بحث آب مصرفی و آب شرب بود که با هزینه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان در روز از فاصله ده کیلومتر و از چاههای شهرداری در سطح شهر آب را منتقل میکنیم.
وی اظهار کرد: امروز افتتاحیه غسالخانه و سردخانه آرامستان جدید را شاهد هستیم که پیمانکار آن را در موعد مقرر تحویل موقت داده است. ساخت غسالخانه و سردخانه از ۲ آبان ۹۲ که برنده مناقصه مشخص شد در ۴۶۰ متر زیربنا و با دو سردخانه مجزا برای اموات مؤنث و مذکر و دو غسالخانه، دو استراحت گاه مجزای غسال، دو اتاق وداع، دو سالن انتظار، ده سنگ شستشو، تکفین و وداع و بخش ویژه پزشک قانونی، شروع و در مدت ۶ ماه انجام شد.
دلبری افزود: طرح ساختمان غسالخانه توسط واحد طرح و برنامه شهرداری و با نظارت واحد عمران شهرداری و طی ۸ ماه انجامشده است.
وی درباره هزینههای این پروژه گفت: در غسالخانه با کلیه امکانات گرمایشی و سرمایشی چیزی بالغبر ۳۹۰ میلیون تومان هزینه شده است. برای سردخانه هم ۵۲ میلیون و درمجموع با هزینههای جانبی نزدیک ۴۵۰ میلیون تومان هزینه شده است.
دلبری در ادامه بیان کرد: با ساخت غسالخانه یکی از دو مشکل اساسی آرامستان رضوان حل شد. در مورد آب هم انشاء الله با کمک شهردار محترم، شورای شهر و فرمانداری امیدواریم طی نیمه اول سال مشکل چاه آب آرامستان حل شود.
دلبری درباره کل هزینههای عمرانی ارامستان رضوان گفت: در کل مجموعه آرامستان رضوان بهجز بحث فضای سبز و فقط در بخش عمرانی از سال ۹۱ تا الآن حدود ۴ میلیارد تومان هزینه شده است که همه هزینهها هم از محل درآمدهای خود سازمان تأمینشده است.
وی با اشاره به کشت حدود ۱۸ هزار اصله نهال مثمر و غیر مثمر در فضای سبز آرامستان رضوان گفت: از این تعداد ۱۲۰۰۰ آن فقط نهال است که در مدت ۴۰ شبانهروز توسط کارکنان سازمان ارامستان ها و با نظارت مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز و همکاران وی کشتشده است. مابقی هم بوتههای شمشاد و.. است. طی سال جاری مبلغ ۲۰ میلیون تومان هم برای ایجاد شبکه آبیاری قطرهای هزینه شده است.
محمد کلاته، معاون عمرانی فرماندار سبزوار نیز در بخشی از مراسم افتتاح غسالخانه بهشت رضوان سبزوار گفت: خیلی از پروژههایی که امروز استارت خورده شاید خیلی در چشم عموم دیده نمیشود اما کارهایی مثل مطالعه قنوات شهر سبزوار که شهرداری متقبل آن شده است هم کارهای مهمی هستند و هم تأثیرات فراوانی دارند.
وی در ادامه گفت: مطالعات قنوات شهرستان سبزوار امری است که سالها است کسی جرئت ورود به آن را ندارد. مردم در جریان اتفاقاتی که در سطح شهر در این زمینه افتاد هستند. هر دستگاه مسئولیت این کار را گردن دستگاههایی دیگر میاندازد. این خیلی در وضعیت شهر مهم است که شهرداری قبول کرده در این زمینه ورود کرده و مطالعات قنوات شهر را انجام دهد.
منبع: رصد/