مدیر عامل سازمان اتوبوسرانی سبزوار گفت: مردم یک سوم هزینه تمام شده را می پردازند و مابقی آن بر عهده دولت و شهرداری است و سازمان برای تامین هزینه های خود مجبور به افزایش قیمت بهای بلیط شده البته باید گفت 40 درصد از مسافرین درون شهری سبزوار بهای بلیط پرداخت نمی کنند پرت های سازمان بسیار بالا است و 90 درصد درگیری های رانندگان با مردم از این جهت است.

سازمان اتوبوسرانی سبزوار دارای ۱۵۳ دستگاه اتوبوس و ۲۴۵ ایستگاه است که از این رقم ۷۳ دستگاه درون شهری و مابقی نیز در بخش خصوصی خطوط حومه شهر را برعهده دارند و به مسافران برخی روستاها از جمله دولت آباد، علی آباد، ایزی، ابارش، خسروجرد، استیر و افچنگ خدمت رسانی می کنند.

 

 

یکی از مشکلاتی که شهروندان سبزواری از آن گلایه دارند نابه سامانی ایستگاه های درون شهری است با گذر در سطح شهر متوجه خواهیم شد علیرغم اینکه برخی مسیرها در مرکزیت شهر قرار دارد اما فاقد زیبایی هستند و گاهاً تعدادی از این سرپناها فاقد سایه بانند و در عوض مکان بسیار خوبی برای تبلیغات شرکت های مختلف شده است.

 

 

سبزوار بزرگترین شهر دانشگاهی شرق کشور است به گفته مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی سبزوار  ایستگاه هایی که از حجم قابل توجهی مسافر برخوردار باشد و بر مبلمان شهری نیز تاثیر بگذارد در اولویت زیباسازی قرار دارند دو دانشگاه آزاد و پیام نور در محدوده شهرند و از جمله ایستگاه هایی هستند که کمتر مواقعی خالی از مسافر است.

 

 

ایستگاه اتوبوس یا محل تبلیغات شرکت ها

 

 

«نجمه موسوی» دانشجوی دانشگاه پیام نور که حدود سه سال از اقامتش در سبزوار می گذرد گفت: به لحاظ مناسب بودن قیمت بهای بلیط و طولانی بودن مسیر خوابگاه تا دانشگاه بیشتر از اتوبوس های دورن شهری استفاده می کنم متاسفانه ایستگاه ها از جمله مکان هایی هستند که کمتر مواقع به آن رسیدگی می شود همانطور که از ظاهر این ایستگاه مشخص است  بیشتر محل  تبلیغات شرکت ها است تا محل توقف اتوبوس.

 

 

وی افزود: حداقل برای هر مسیر باید بیست دقیقه در انتظار اتوبوس نشست این ایستگاه ها فاقد سایه بان است دانشجویان در آفتاب داغ نیمه نخست سال باید مدت طولانی در انتظار اتوبوس باشند  با تاکسی تردد کردن با هزینه های دانشجویی همخوانی ندارد مجبوریم سختی را تحمل کنیم تا دوره خود را به اتمام رسانیم.

 

 

 قلعه نو دهراز شلوغترین ایستگاه اما فاقد ایستگاه

 

 

قلعه نو دهزار از روستاهای الحاقی به شهر است که فاصله چندانی با شهر ندارد خط ده یکی از شلوغترین سرویس ها است ابتدای آن از قلعه نو و انتهای ان به دانشگاه ازاد ختم می شود در طول این مسیر ۱۶ ایستگاه وجود دارد.

 

 

«علی عمادی» مسافر حاضر در ایستگاه قلعه نو دهراز  ادامه داد: ایستگاه موجود که تا نیمه در خاک فر رفته و بدون سایه بان است چندین سال قبل که طرح ساماندهی ایستگاه ها اجرا شد طرح های قبلی که دارای صندلی های یکسره  آهنی بود جمع آوری و طرح های جدید جایگزین شد و این صندلی ها در مناطق حاشیه شهر که فاقد ایستگاه بودند برای دلخوش کردن مردم  جانمایی شد.

 

 

اهمیتی به حاشیه شهر نمی شود

 

 

وی افزود: بارها مردم برای تعویض این ایستگاه به سازمان نامه نوشته اند اما کو گوش شنوا، همیشه سرپناهای خوب مختص مناطق داخل شهر است و حاشیه ها کمتر اهمیت داده می شود.

 

 

حتی صندلی های ایستگاه های مرکزی شهر نیز چندین سال است شکسته شده و هنوز تعویض نشده است اکثر آن ها فاقد سایه بان است که نه مسافران را در فصل زمستان از باندگی حفظ می کند و نه در فصل تابستان از شدت گرما.

 

 

مدیر عامل سازمان اتوبوسرانی سبزوار گفت: ناوگان شهرستان دارای ۲۴۵ ایستگاه است که ۱۱۳ مورد آن بدون سرپناه است ایستگاه ها براساس تعداد مسافری که وارد می شوند طبقه بندی می شود بر این اساس ایستگاه های شلوغ تر از کیفیت بالاتری نیز برخوردار خواهند بود سازمان نمی تواند در مکان هایی که کمترین حجم مسافر را دارد هزینه ای برای ساماندهی ایستگاه ها بپردازد.

 

 

حسین دولت آبادی افزود: هر ایستگاهی که در مرکز شهر قرار دارد و مبلمان شهری را تحت تاثیر قرار می دهد از شرایط بهتری برخوردار است ۳۵ درصد ایستگاه ها با مشارکت بخش خصوصی ساخته شده و از انجایی که یکی از شروط مشارکت این بخش تبلیغات بوده سازمان نیز برای ساماندهی مخالفتی با آن نداشته است.

 

 

وی بیان کرد: برخی از ایستگاه های سطح شهر نیازمند تعمیرات اساسی هستند از چند سال گذشته تاکنون هیچ ساماندهی در بحث ایستگاه ها صورت نگرفته که در این مورد مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان از بودجه مصوب سازمان برای ساماندهی سرپناهای موجود در سطح شهر و  مکانیزه شدن ایستگاه ها تخصیص داده شده است.

 

 

۴۰درصد مسافرین بلیط نمی پردازند

 

 

دولت آبادی اظهار کرد: طیق مصوبه شورای شهر ۱۶ درصد قیمت بهای بلیط در سبزوار افزایش یافت  با توجه به تورم حاکم در کشور قیمت تجهیزات و قطعات اتوبوس و حتی میزان حقوق پرسنل  روز به روز افزایش پیدا می کند اما بهای خدمات ناوگان چندین سال است که بدون تغییر بوده طبق قانون ۱۷ تا ۲۳ درصد به حقوق پرسنل سازمان اضافه شده این افزایش قیمت ها باید بگونه ای تامین شود.

 

 

این مدیر شهری افزود: مردم یک سوم هزینه تمام شده را می پردازند و مابقی آن بر عهده دولت و شهرداری است و سازمان برای تامین هزینه های خود مجبور به افزایش قیمت بهای بلیط شده البته باید گفت ۴۰ درصد از مسافرین درون شهری سبزوار بهای بلیط پرداخت نمی کنند پرت های سازمان بسیار بالا است  و ۹۰ درصد درگیری های رانندگان با مردم از این جهت است.

 

 

دولت آبادی در ادامه عمر ناوگان اتوبوسرانی سبزوار را بالغ بر ۷ سال بیان کرد و گفت: چندین سال است دستگاهی به سازمان های کل کشور واگذار نشده به لحاظ بالا بودن عمر، ناوگان پیر و فرسوده ای داریم دولت قراردادهایی منعقد کرده و قرار است  امسال اتوبوس هایی خریداری و به ناوگان ها اضافه شود در صورت این اقدام عمر اتوبوس های شهرستان  به زیر ۵ سال کاهش پیدا خواهد کرد.

 

 

مدیر عامل سازمان اتوبوسرانی سبزوار اضافه کرد:  عمر دستگاه هایی که در حومه شهر فعال هستند حدود ده سال است باید برابر مقررات از رده خارج شوند در حال حاضر ۱۵ دستگاه در خطوط درون شهری فعال است و در آینده نیز یک خط به ناوگان اضافه خواهد شد.

 

 

وی افزود: با بهره برداری از پروژه مسکن مهر حجم قابل توجهی از شهروندان که در توحید شهر ساکن شده اند یک خط با ۴ دستگاه اتوبوس به صورت آزمایشی در این مسیر راه اندازی می شود.

 

 

دولت آبادی با اشاره به واگذاری تعداد ۶ دستگاه از خطوط شهری به بخش خصوصی، بیان کرد: یکی از اولویت های سازمان خصوصی سازی است همچنین در برنامه است تا چندین ایستگاه مکانیزه با مشارکت بخش خصوصی اجرا شود در سه ماهه ابتدای سال جاری  یک دستگاه با هزینه سازمان ساخته و مابقی نیز به صورت مشارکتی در آینده انجام  خواهد شد.

 

 

این مدیر شهری با مسئله آلودگی اتوبوس ها نیز اشاره کرد و گفت: این موضوع به نوع سوخت و مشکل فنی خودروها بر می گردد به لحاظ فرسوده بودن ناوگان تعمیرات روزانه انجام می شود ولی نقص فنی کامل برطرف نمی شود تنها راهکار خریداری ناوگان جدید و استاندارد است.

 

 

وی سهم حمل و نقل عمومی از کل سفرهای شهری را ۲۳ درصد بیان کرد و افزود:  میانگین جابه جایی هر اتوبوس ملکی ۵۴۰ مسافر و در بخش خصوص ۳۵۰ نفر است. همچنین اصلاحی نیز در برخی خطوط صورت گرفته که به طول آن اضافه شده در سال گذشته خط ۱۴، خط ۷ و خط ۱۱ توسعه جغرافیایی داشت امسال نیز به لحاظ طولی  خطوط یک و ۳ تغییر خواهند کرد.

 

منبع: سبزوار نیوز/