رئیس هیئت مدیره کشت و صنعت جوین از وصول نشدن طلب ۱۰۰ میلیارد ریالی قند جوین از ۲ کارخانه قند استان خبر داد.
پاییز سال گذشته خبرنگار خراسان و نسیم جوین گزارشی از سوی پیمانکاران چغندر قند این شهرستان در خراسان و نسیم جوین به چاپ رساند و در مورد دلالی و تبانی کارخانه های قند استان در شکستن قیمت رقابتی محصول چغندر قند خبر داد. و در آن گزارش از قول کشاورزان گفته شد که چند کارخانه قند استان با کارخانه قند جوین تبانی کرده و حتی قرار دادی بسته اند تا چغندر جوین از طرف کشاورزان به کارخانه های استان ارسال نشود یعنی کارخانه های استان به هیچ وجه چغندر کشاورزان جوین را تحویل نگیرند و در عوض و بر اساس قرار دادی که بین خود کارخانه ها تنظیم شده بود، چند هزار تن چغندری که قند جوین از کشاورزان این شهرستان تحویل گرفته است به کارخانه های مورد اشاره استان تحویل دهد. ( یعنی دلالی)
بعد از بازتاب آن گزارش در استان و منطقه، مدیر وقت کارخانه قند جوین (کشت و صنعت جوین) جوابیه ای نوشت و برای خبرنگار خراسان ارسال کرد و در آن جوابیه منکر این دلالی شد. اکنون با عنایت به تغییر هیئت مدیره کشت و صنعت جوین، رئیس جدید هیئت مدیره از این دلالی پرده برداشت و نتیجه این دلالی را ایجاد یک بحران مالی برای این کشت و صنعت دانست که در زیر می خوانید:
رئیس هیئت مدیره کشت و صنعت جوین از وصول نشدن طلب ۱۰۰ میلیارد ریالی قند جوین از ۲ کارخانه قند استان خبر داد.
دکتر عنابستانی در جمع مدیران و اعضای شورا های اسلامی شهر و روستای جوین، اظهار داشت: بلاتکلیفی بدهی بیش از ۱۰۰ میلیارد ریالی ۲ کارخانه قند استان به این شرکت که میراث مدیریت دوره قبلی این شرکت است، برای این شرکت بحران مالی بوجود اورده است.
وی با اشاره ضمنی به دلالی پشت پرده خرید چغندر قند توسط چند کارخانه قند استان یاد اور شد: در تصمیمی که مدیران قبلی این شرکت، در زمان بهره برداری از کارخانه قند در پاییز سال گذشته و تحویل محصول چغندر قند از کشاورزان منطقه گرفته شده، این کشت و صنعت و کارخانه را با چالش بزرگی مواجهه کرده است!
عنابستانی افزود: بر اساس تصمیم آن زمان، مدیران وقت برای جلوگیری از خروج چغندر منطقه و نیز مانع شدن از ایجاد فضای رقابتی بین کارخانه های استان در تحویل چغندر از پیمانکاران، تفاهمی بین کارخانه قند جوین با قند شیروان و نیشابور منعقد شده و کارخانه جوین بر اساس آن قرار داد هزاران تن چغندر تحویلی از کشاورزان منطقه را به ۲ کارخانه استان منتقل کرده است تا به تعبیر نویسنده با دست به یکی شدن این کارخانه ها همچون سال های گذشته شاهد افزایش قیمت چغندر کشاورزان نباشند!
وی گفت: اگر چه درحال حاضر کشت و صنعت جوین برای جلوگیری از مشکلات کشاورزان جوین طلب پیمانکاران را پرداخت کرده ولی همچنان بیش از یک صد میلیارد ریال طلب کارخانه قند جوین از ۲ کارخانه استان بلاتکلیف مانده است.
دکتر عنابستانی تصریح کرد، اگرچه پیگیر مسایل حقوقی این مشکل بزرگ مالی هستیم ، ولی بر اساس اطلاعات رسیده ، کارخانه قند بدهکار، هیچ محصولی برای فروش و باز پرداخت بدهی خود به قند جوین را ندارد!
منبع: سلام سربدار/