رباط زغفرانیه در حدود ۴۰ کیلومتری سبزوار و کنار جاده سبزوار – نیشابور قرار دارد و قابلیت تبدیل شدن به سایت گردشگری و مرکز خدماتی و رفاهی را دارد.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سبزوار از اختصاص ۵۰۰ میلیون ریال برای مرمت و احیای کاروانسرای تاریخی بین راهی زعفرانیه این شهرستان خبر داد.

 

 

حسنعلی حبیب پور روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این مبلغ از محل اعتبارات استانی برای بخش دیگری از مرمت این بنای تاریخی هزینه می شود.

 

 

وی اظهار کرد: پارسال نیز ۴۷۰ میلیون ریال برای مرمت دو ضلع جنوبی و شرقی این کاروانسرای تاریخی هزینه شد.

 

 

وی گفت: این رباط در حدود ۴۰ کیلومتری سبزوار و کنار جاده سبزوار – نیشابور قرار دارد و قابلیت تبدیل شدن به سایت گردشگری و مرکز خدماتی و رفاهی را دارد.

 

 

وی افزود: با توجه به اسلوب و مصالح بنا، قدمت این رباط مربوط به دوره صفوی و قاجاریه بوده که با شماره ۱۶۹۶ در سال ۱۳۶۴ به ثبت رسیده است.

 

 

حبیب پور گفت: روستای زعفرانیه سبزوار یک روستای هدف گردشگری است که دارای قلعه تاریخی، رباط، آب انبار، چاپارخانه و حمام قدیمی می باشد.

 

 

کاروانسرای تاریخی روستای زعفرانیه سبزوار از جمله کاروانسراهای برون شهری است که با هندسه مربع مستطیل شکل متاثر از اقلیم و فرهنگ در حاشیه جاده قدیم ابریشم احداث شده است.

 

 

این کاروانسرا دارای فضاهایی همچون اصطبل، هشتی، شاه نشین، حیاط مرکزی و اطاق های استراحت می باشد.

 

 

مصالح این بنا آجر چهار گوش با ملات گل و گچ و دارای تزئینات آجرکاری است و مساحت عرصه آن حدود ۵۱۰۰ متر و اعیان آن نیز ۳۹۰۰ متر مربع است.

 

 

این رباط تاریخی در باند جنوبی سبزوار به نیشابور و در حدود ۲۰۰ کیلومتری غرب مشهد مقدس قرار دارد.

 

 

هم اکنون ۹ کاروانسرای تاریخی در شهرستان های سبزوار و داورزن قرار دارند که بیشتر آنها در مسیر جاده قدیم ابریشم احداث شده اند.