به گزارش بصیر سبزوار، صبح امروز( چهارشنبه) مشکلات آب های زیر زمینی قنوات در زیر مسجد جامع مورد بحث مسئولین قرار گرفت.
هشدار در مورد آب های زیر زمینی محدوده مسجد جامع این شهرستان از چندین سال قبل همواره از جانب برخی مسوولان ذیربط به ویژه امام جمعه شهرستان در محافل مختلف مطرح شده است ولی بنظر می رسد چون متولی خاصی ندارد هیچ گاه جلسات مذکور به نتیجه نرسیده و در نهایت یک طرح عقیم مانده است.
برادران: مسجد جامع برند شهرستان سبزوار است
احمد برادران صبح امروز(چهارشنبه) اظهار داشت: شعار سالی که مقام معظم رهبری اعلام کرده اند برا دولتی ها باعث مباهات است.
وی با بیان اینکه این همدلی و همزبانی در سال های قبل نیز بوده است، افزود: امسال باید تلاش و کار خود را بیشتر بکنیم تا منویات مقام معظرم رهبری تححق پیدا کند.
فرماندار سبزوار با اشاره به مشکلات مسجد جامع شهر سبزوار بیان داشت: عمده ترین مشکل این بنای تاریخی بحث آب های زیر زمینی می باشد که سالیان سال است در زیر مسجد قرار دارد.
برادران با اشاره به قدمت تاریخی این بنا، تصریح کرد: مسجد جامع یکی از برندها و افتخارات دیار سربداران است.
وی همچنین در ارتباط با مرمت و نگه داری این بنا عناون کرد: تا حال کارهای خوبی صورت پذیرفته است ولی در موضوع محدود کردن ورود آب به زیر این مسجد باید کار اساسی انجام گیرد.
معاون استاندار خراسان رضوی خاطر نشان کرد: انتظاری که بنده از دستگاه های اجرایی دارم بسیار فراتر از یک وظبفه می باشد و ادارت در این مهم نباید بگویند که مورد وظیفه ما نیست.
ابراهیمی: کسی به حرف های من گوش نمیدهد/ ۱۶ سال است که در ارتباط با این موارد تذکر میدهم
در ادامه این جلسه امام جمعه سبزوار حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین ابراهیمی گفت: اگر بنا به گرفتن جلسه است که ۱۶ سال قبل این جلسات به طور مرتب برگزار شده ولی کسی به این مهم عمل نکرده است.
وی با بیان اینکه بنده از شهرهای مختلف کارشناس مربوطه را آورده ام تمام مسجد را نگاه کرده ایم، بیان داشت: چرا باید خط فاضلاب سبزوار که قرار بوده ۵ ساله درست شود ۲۸ سال بی نتیجه بماند؟
ابراهیمی با اشاره به قدمت تاریخی مسجد جامع سبزوار تصریح کرد: احداث شبکه فاضلاب و انتقال آب قنوات از مرکز به خارج شهر و نیز استفاده از این آب برای مصارف متناسب با نوع آب می تواند راهکار مناسبی برای رفع این معضل باشد.
ایزدیان: جهاد کشاورزی متولی منایع آبی نیست
جواد ایزدیان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سبزوار نیز در این جلسه اظهار داشت: سازمان جهاد کشاورزی متولی منابع آبی نیست.
وی با بیان اینکه جهاد زمانی ورود پیدا میکند که بتواند در جهت افزایش بهره وری قنات های دایر استفاده ای بشود، گفت: پیشنهاد ما این است که به آنهایی که تقاضا دارند قنوات را لایروبی کنند و در عوض از آب آن برای کشاورزی بهره مند گردند، این فرصت داده شود.
وی تصریح کرد: باید همه با کمک به هم این مهم را هر چه سریعتر برطرف کنیم.
کارگری: ۱۰ آثار تاریخی سبزوار در معرض تهدید قنوات قرار دارند
گفتنی است عضو شورای اسلامی شهر سبزوار در اردیبهشت سال ۸۸ در جمع شماری از مسوولان هشدار داده بود که ۱۰ اثر تاریخی این شهر از جمله مسجد جامع ، آرامگاه اسرار ،امامزاده یحیی و مسجد بزرگ پامنار به عنوان تنها اثر باقیمانده از شیعیان دوره سربداران ، مقبره بقراط ،کاروانسرای فرامرز خان ،مدرسه فخریه ،مدرسه شریعتمدار ،حوض حاج عبدالکریم و حمام قیصریه در معرض تهدید قنوات قرار دارند.
‘عبدالحسین کارگری ‘ با اشاره به عبور ۱۰ رشته قنات از شهر سبزوار افزوده بود : با تبدیل شدن زمین های کشاورزی پایین دست این شهرستان به منازل مسکونی و ساخت قنوات جدید ،قنوات قدیمی سبزوار تهدیدی بسیار جدی برای آن شدند.
این عضو شورای شهر سبزوار بهترین راه حل این مشکل را لایروبی قنوات قدیمی سبزوار و باز شدن مسیر آنها عنوان کرده بود.
میراث فرهنگی: مشکل آب های سرگردان متولی خاصی ندارد
رییس اسبق اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری سبزوار هم شهریور ۸۹ در گفت و گو با ایرنا در رابطه با مسجد جامع این شهر، گفته است : مشکل این مسجد بایستی در سطح ملی مورد توجه قرار گرفته و مسوولان استانی و کشوری در این رابطه مساعدت کنند.
‘ حشمت الله متین فر’ اضافه کرده : تا زمانی که مشکل آب های سرگردان زیر سطحی در این محدوده حل نشده و زمین تثبیت نشود کار مرمتی بر روی مسجد و هزینه کردن برای بازسازی جوابگوی مشکل آن نخواهد بود.
وی همچنین گفته بود : پیش نیاز حل مشکل آبهای زیر سطحی محدوده مسجد جامع سبزوار مشخص شدن متولی قنوات در سبزوار است.
‘مسجد جامع سبزوار در ضلع جنوبی خیابان بیهق و نزدیکی چهار راه شهدای این شهر قرار گرفته مساحت مسجد چهار هزار متر مربع است که ۲۸۳۵ متر مربع زیر بنا و ۱۱۶۵ متر مربع فضا و محوطه آن است.
این مسجد دارای دو ایوان شمالی و جنوبی است که تغییری نکرده و اصالت خود را حفظ کرده است ایوان جنوبی از بناهای دیگر مسجد زیباترو مهم تر است.
این ایوان دارای دو مناره آجری است و در ضلع غربی و شرقی محوطه دو شبستان و مسجد واقع شده ایوان شمالی نیز آجری است و ۱۴ متر ارتفاع دارد و دو مناره کوتاه و کوچک بر بالای آن دیده می شود که راهرو چپ وراست این ایوان برای ورود و خروج استفاده می شود .’
انتهای پیام/
انتهای پیام/